AÖF Harç Ücretleri ders seçiminden sonra bankaya yatacak!

Açıköğretim 2016-2017 kayıt yenileme işlemi başladı. 26 Eylül tarihinde başlayan AÖF kayıt yenileme işlemleri yaparken ödenecek olan harç ücretlerini bankaya yatırmadan önce ders seçim işlemlerini tamamlamış olmak gerekiyor.

Açıköğretim fakültesinde eğitim gören AÖF öğrencileri 2016-2017 eğitim öğretim yılı Güz Dönemi için kayıt yenileme işlemlerini yapmaları gerekiyor.  26 Eylül pazartesi günü (bugün) başlayan yenileme işlemleri 10 gün sürecek ve 7 Ekim Cuma günü sona erecek. Kayıt yenilemeyen öğrenciler içinde mazeretli kayıt yenileme işlemi de 7 Ekim Cuma saat 17.00 itibarıyla sona erecek.  Eğitim yılı için harç paraları kayıt yenileme tarihlerinde ATM ya da internet üzerinden Vakıfbank şubesine yatırılacak.  Anadolu Üniversitesi yetkilileri; “AÖF Kayıt Yenileme İşlemi yapacak olan öğrenciler yenileme işlemi sırasında 2016-2017 Güz Döneminde alacakları dersleri eklemeleri gerekiyor. Ders ekle sil işlemi aof.anadolu.edu.tr adresininden yapılacak. Öğrenciler işlemle ilgili hangi bir sorun yaşamamaları için ders seçimlerini ödeme yapmadan önce yapmaları gerekiyor.” Sözleriyle uyarıda bulundu.

DERS EKLEME – SİLME PARA YATIRILMADAN ÖNCE YAPILACAK

Güz dönemi kayıt yenileme işlemi yaptıracak olan öğrencilerin dikkat etmeleri gereken konuların başında ders ekleme silme işlemini bankaya para yatırmadan önce tamamlanması gerekiyor. Zira paranın bankaya yatmasından sonra kayıt yenileme işleminin tamamlanması nedeniyle eklenen dersler için silme işlemi yapılmayacağından öğrenciler seçmiş oldukları dersleri değiştiremeyecekler. Ders ekleme işlemiyle ilgili detayı bilgilere anadolu.edu.tr/ internet adresi" KILAVUZLAR" bölümünden ulaşılabilir. 

"DERSLERİ MUTLAKA İNCELEYİN"

Kayıt yenileme işlemiyle aynı zamada ders seçme işlemi de gerçekleşecek. Ders ekle – sil işlemi kayıt yenileme tarihleri arasında aof.anadolu.edu.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Ders Ekle-Sil Otomasyon bölümünden yapılacak olan işlemlerle ilgili olarak öğrencilerin sorun yaşamamaları için Anadolu Üniversitesi tarafından uyarıda bulunuldu. Yapılan uyarıda “Öğrenciler ders ekle – silme işlemini ödeme yapmadan önce dönem içerisinde almak istedikleri dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.” Denildi. Ders ekle-sil ve kayıt yenileme tarihi: 26 Eylül - 07 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak. Ders ekle-sil işlemi yapmadan kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar." dendi.

 

HARÇ ÜCRETLERİ BANKAYA YATACAK

Açıköğretim Fakültesi Güç dönemi Harç ücretleri ödeme bilgileri kayıt işlemleri sırasında ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2016-2017 öğretim yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartı ile(öğrenci sayfasından), Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler.

MESAİ BİTİMİNE KADAR YAPILACAK

Anadolu Üniversitesi Güz dönemi ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında ya da bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında bulunmaktadır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilecekler. Mazeretli kayıtların son günü olan 07 Ekim 2016 tarihinde olup, İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığı üzerinden ödeme yapacak öğrenciler ödemelerini belirtilen tarihin son günü saat 23:30’a kadar yatırabilirken ödeme işlemlerini şubelerden yapacak olanlar ödemeleri en son mesai saati bitimine kadar yapmaları gerekmektedir.

Telefon Bankacılığı ile Ödeme

Vakıfbank İnternet müşterisi olanlar “444 0 724 Vakıfbank telefon bankacılığı”nı arayarak sırası ile “Bankacılık Hizmetleri”ni, “12 haneli Vakıfbank müşteri numarası”nı, “8 haneli İnternet şifresi”ni tuşlayıp, “Müşteri Temsilcisi”ne bağlanarak ödemelerini yapabilir.

BÜROLARIN HAFTA SONU İŞLEM YAPMAZ

Anadolu Üniverisitesi Açıköğretim Büroları sabah saat 08.30 de açılır ve 17.00’de kapanır. Bürolar hafta içi hizmet vermekte olup, hafta sonu hiçbir işlem almamaktadırlar.

 

ÜCRETLERİN YATACAĞI BANKALAR

Kayıt yenileme işlemleri sırasında dönemsel olarak ödenen harç ücretleri aşağıda belirtilen şekillerde ödenebilmektedir. Belirtilen bu dört yöntem dışında ödeme yapacak olan ödemelerin; posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılması kabul edilmemektedir.

Vakıfbank Şubelerine Ödeme

Harç ödemeleri, Vakıfbank’ın herhangi bir şubesine T.C. kimlik numaranız ile kayıt yaptıracağınız kayıt türü - program belirterek ödemenizi gerçekleştiriniz.

Vakıfbank İnternet Bankacılığından Ödeme

Vakıfbank’ın internet bankacılığı işlemi hizmetini kullanıyorsanız, Vakıfbank’ın (vakifbank.com.tr) internet sitesinde bulunan “İnternet Bankacılığı” menüsünden internet şifrenizle giriş yaparak “Ödemeler”, "Eğitim ve Sınav Ödemeleri", “Üniversite Harç İşlemleri” seçeneklerini sırasıyla tıklayınız. Ardından üniversite seçeneğinden “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi/Uzaktan Eğitim Ödemeleri”ni seçiniz. Öğrenci numarası olarak T.C. kimlik numaranızı doğru şekilde giriniz. “Devam” tuşunu tıklayınız. Bir sonraki sayfada kayıt türü - programa göre yapmanız gereken ödeme tutarları görülecek ve onaylamanız istenecektir. Onaylamanızdan sonra ekranda görülecek dekontun dökümünü yazıcıdan alarak öğreniminiz süresince saklayınız.

Vakıfbank ATM’lerinden Ödeme

- Kartsız Ödeme

Parabankomat ATM’den ödeme yapmak için, Giriş tuşuna basarak ulaşacağınız “Ödemeler” seçeneğinde yer alan “Üniversite" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve ardından T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

- Kartla Ödeme

Vakıfbank Bankomat 7/24 kartıyla ödeme yapmak için giriş yaptıktan sonra “Ödemeler” seçeneğinde yer alan "Üniversite" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz bilgilerini girerek başkasına ait ödeme de yapabilirsiniz. İşleminizin sonuçlandığından emin olduktan sonra ATM’den aldığınız makbuzu ödeme yaptığınızı belgelemek için saklayınız.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme DuyurusuEklenme Tarihi: 22 Eylül 2016

Bu duyuru Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme işlemlerini kapsamaktadır.

Kayıt yenileme, Ders Ekle-Sil işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.

2015-2016 HARÇ ÜCRETLERİ

Harç ücretleri 2015-2016 yılına ait olu bu miktarlar değişebilmektedir. 

İşletme Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri; (2015-2016)) 

1-İşletme Lisans Programı – 205 tl.
2-Konaklama İşletmeciliği Lisans Programı - 205 tl.

İktisat Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri;

1-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İliş. – 205 tl.
2-İktisat Lisans Programı - 205 tl.
3-Kamu Yönetimi Lisans Programı - 205 tl.
4-Maliye Lisans Programı - 205 tl.
5-Uluslararası İlişkiler Lisans Programı - 205 tl.

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri;

1-Felsefe Lisans Programı– 205 tl.
2-Sosyoloji Lisans Programı – 205 tl.
3-Tarih Lisans Programı – 205 tl.
4-Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı – 205 tl.

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Harç Ücretleri;

1-Adalet Önlisans Programı – 205 tl.
2-Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı – 205 tl.
3-Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programı -225 tl.
4-Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı – 205 tl.
5-Dış Ticaret Önlisans Programı – 205 tl.
6-Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağ. Önlisans Programı – 365 tl.
7-Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.
8-Ev İdaresi Önlisans Programı – 205 tl.
9-Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Önlisans Programı – 205 tl.
10-Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programı – 205 tl.
11-İlahiyat Önlisans Programı – 205 tl.
12-İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programı – 205
13-İşletme Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.
14-Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programı – 205 tl.
15-Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı -225 tl.
16-Lojistik Önlisans Programı – 205 tl.
17-Marka İletişimi Önlisans Programı – 205 tl.
18-Medya ve İletişim Önlisans Programı – 205 tl.
19-Menkul Kıymetler ve Sermaye Piy. Önlisans Programı – 205 tl.
20-Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programı – 205 tl.
21-Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programı – 205 tl.
22-Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.
23-Radyo ve Televizyon Programcılığı Önlisans Programı – 205 tl.
24-Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programı – 205 tl.
25-Sosyal Bilimler Önlisans Programı – 205 tl.
26-Sosyal Hizmetler Önlisans Programı -225 tl.
27-Spor Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.
28-Tarım Önlisans Programı – 205 tl.
29-Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programı -225 tl.
30-Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programı -225 tl.
31-Yerel Yönetimler Önlisans Programı – 205 tl.

Yorumlar