FETÖ'cülerin yazdığı ders kitapları imha edilecek

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ihraç edilen FETÖ'cülerin yazdığı ders kitapları imha edilecek.

Hain darbe girişiminin ardından FETÖ soruşturmasına ilişkin operasyonlar devam ederken bir yandan da FETÖ'cü hainlerin bıraktığı izler de temizleniyor. Soruşturmaya yönelik temizlik kapsamına Milli Eğitim Bakanlığı'nın darbe girişiminden önce hazırlattığı ders kitapları da alındı. FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütü ile bağlantıları tespit edilen öğretmenlerin hazırladığı ders kitapları incelendikten sonra imha edilecek. 

28 BİN PERSONEL İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Talim Terbiye Kurulu’nun yürüttüğü çalışma sonrası kitapların içerik çalışmalarını tamamlayan Milli Eğitim Bakanlığı kitapları temmuz ayında basarak yeni eğitim yılına hazır hale getirmişti. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında Fethullahçı Terör Örgütü ile ilişkili kişilerin ihraç edilmesi kararı alınmıştı. Kanun hükmünde kararname ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 28 bin personel ihraç edildi.

FETÖ'CÜ YAZARLARIN KİTAPLARI İMHA EDİLECEK 

Bunların içinde 58 ders kitabının yazarları da yer aldı. Bunun üzerine Talim Terbiye Kurulu, FETÖ üyelerinin yazdığı kitapları tekrar incelemeye aldı. Yeni eğitim-öğretim döneminde 16 milyon öğrenciye dağıtılacak ders kitapları, incelemelerin ardından yeni yazarlarla tekrar yazılacak. İlk, orta ve lise kademelerinde kitap yazan bu isimlerin ihracı sonrası basılan kitapların tamamı imha edilerek geri dönüşüme gönderilecek.

250 MİLYON KİTAP 19 EYLÜL'DE HAZIR OLACAK

MEB, içeriklerini tekrar gözden geçirdiği 250 milyona yakın kitabı, 19 Eylül’de okulların açılacağı tarihe kadar hazır hale getirilecek. Bakanlık, geçen yıl ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde 236 milyon 286 bin 325 ücretsiz ders kitabı dağıtmıştı. Bu kitaplar için 394 milyon 698 bin 997 TL ödendi.

Yorumlar