'Derbiyi unutun, lidere bakın'

“Taraftarlarımızın aklı milli aradan sonra ezeli rakibimizle oynayacağımız mücadelede ancak bizim önceliğimiz Başakşehir olmalı. Ligin liderine karşı vereceğimiz sınav şu an için her şeyden önemli.”

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Süper Lig’in 11. haftasında oynanacak F.Bahçe derbisinin daha şimdiden futbolcularının zihnini kurcalamasını istemiyor. Bugün Süper Lig’in yenilgisiz lideri Medipol Başakşehir karşılaşmasının en az ezeli rakipleriyle oynayacakları maç kadar önemli olduğuna dikkat çeken başarılı çalıştırıcı, kaza yaşamadan ve moralli şekilde Kadıköy deplasmanına çıkmanın derdinde.

Öğrencileriyle yaptığı toplantılarda Başakşehir’in şu an ligin en organize takımlarından biri olduğunu hatırlatan Riekerink, bugünkü mücadeleden beklentilerini şu sözlerle sıraladı:

“Camiamız ve taraftarlarımızın aklı şimdiden ezeli rakibimiz F.Bahçe’yle oynayacağımız mücadelede. Bu gayet normal bir durum. Ancak bizler profesyoneliz ve olaya hafta hafta, maç maç bakmamız gerekli. Bizim önceliğimiz her zaman önümüzdeki ilk sınavdır. Bu haftaki rakibimizin gücü ortada. İstatistikler bile her şeyi anlatıyor.

‘ANLAMI KALMAZ!’

Lig lideriyle oynayacağımız mücadeleden 3 puan çıkarmamız halinde tüm rakiplerimize net bir mesaj vermiş olacağız. Ayrıca kazanacağımız özgüven de Kadıköy deplasmanında sizin oyununuza da pozitif yansıyacaktır. Yeter ki siz F.Bahçe’yi unutun. Çünkü o maça yeteri kadar kafa yormak için önümüzde milli ara da olacak. Başakşehir’i yenemezsek zaten derbinin de bir anlamı kalmaz.”

Yorumlar