Darbeyi Akar'a 'tebliğ' eden FETÖ'cü Dişli hakim karşısında

FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmayda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 kişinin yargılandığı davanın yedinci celsesine başlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 kişinin yargılandığı davanın duruşması, eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin savunmasının alınmasıyla başladı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor.

Davanın yedinci celsesi, sanıklardan eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin savunmasının alınmasıyla başladı.

Duruşmanın yapıldığı bina üzerinde keskin nişancılar hazır beklerken, jandarma ve polis de güvenlik önlemi aldı.

Duruşmada dün, eski 4. Ana Jet Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Hakan Evrim ile eski Genelkurmay Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç savunma yapmıştı.

DARBEYİ ORGENERAL AKAR'A 'TEBLİĞ' EDEN İSİM

Sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyeleri arasında adı geçenlerden biri olan Tümgeneral Mehmet Dişli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın makam odasına girerek kendisine "Komutanım operasyon başlıyor, herkesi alacağız. Taburlar, tugaylar yola çıktı. Biraz sonra göreceksiniz." diyerek darbeyi tebliğ eden isim olarak biliniyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın en yakınındaki isimlerden Dişli'nin, 15 Temmuz akşamı elindeki çantayla Genelkurmay Başkanlığına gelerek turnikelerin bulunmadığı bölümden kartını okutmadan içeriye girdiği, sonrasında içinde 2 bin 650 dolar ve bir silah bulunduğu belirlenen çantasının, komuta katındaki bir yazıcı cihazının altında saklanmış olduğu tespit edilmişti.

Dişli'den sonra ise eski İzmiri Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk'un ifade vermesi bekleniyor.

Selçuk'un ismi de sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyeleri arasında geçiyor.

Eski Tümgeneral Selçuk, İzmir'deki 2. Ana Jet Üs Komutanı olmasına rağmen darbe girişiminin merkezi olarak nitelendirilen 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanmıştı. Selçuk, savcılık ifadesinde hafta sonunu kardeşinin evinde geçirmek üzere askeri uçakla Akıncı Üssü'ne gittiğini ancak kendisini olayların içinde bulduğunu iddia etmişti.

Yorumlar