Darbeci generalleri hapseden emir

FETÖ'nün darbe girişiminde ana üs olan Hava Kuvvetleri'nde 'şalteri indirin' emri darbecileri adeta kör etti.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. FETÖ'cü darbecilerin 15 Temmuz gecesi ana üssü olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'dan etkilerinin kırılmasını altında 'şalterleri indirin' emrinin olduğu ortaya çıktı. Darbenin ana karargahı bu şekilde devre dışı bırakıldı.

RADAR EKRANLARI KAPANDI

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda darbecilerin gözünü kör eden emiri Orgeneral Abidin Ünal ve Korgeneral Güneykaya'nın verdiği öğrenildi. Bu emrin ardından Harekat Merkezi felç oldu. Şalterlerin inmesiyle radar ekranları kapandı ve elektrikler de gitti.

DARBECİ GENERALLER HAPSEDİLDİ

Merkeze girişler elektronik kart okuyuculu olduğu için kapılar kilitlendi ve darbeci generaller dışarıya çıkamadı. Darbenin hava harekatını yönlendirecek komutanlar kapana kısıldı.

MODA'DA ADETA DARBE KARŞITI KARARGAH KURULDU

Darbe girişiminin seyrinin, İstanbul'da düğünde olan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve diğer üst düzey komutanların emirleri ile değiştiği ortaya çıktı. Abidin Ünal ve diğer komutanlar, darbeciler tarafından derdest edilene kadar çok kritik emirleri buradan verdi. İlk olarak havadaki uçakların inmesi emri yerine getirildi.

GİRİŞİMİN KARARGAHI PASİFİZE EDİLDİ

En önemli emir ise şalterlerin indirilmesi emri oldu. Darbecilerin üssü olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın şalterlerinin indirilmesinin ardından darbeciler kör oldu ve girişimin karargahı pasifize edildi. Şalterin inmesinin ardından Harekat Merkezi devre dışı kaldı.

Bu emrin sonucunda pistlerin karartılması ve araçların pistlere çekilerek devre dışı bırakılması girişimin engellenmesindeki en önemli noktalardan birisi oldu. 

Yorumlar