Darbe mahkemeleri geliyor

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, yetki kararnamesine ilişkin hazırlıklara başladı. Bu kapsamda darbe yargılamalarının yapılacağı terör mahkemeleri kurulacak.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de darbe yargılamalarına bakacak olan terör mahkemeleri kurulacak. HSYK, yetki kararnamesine ilişkin hazırlıklara başladı. Bu kararnameyle darbe yargılamalarının yapılacağı Ankara, İzmir ve İstanbul’da, örgütlü suçlardan açılan davalara bakmakla yetkili terör mahkemeleri kurulacak.

YETKİ KARARNAMESİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

HSYK, yetki kararnamesine ilişkin hazırlıklara başladı. Kararname ile görev yerleri değişen hakimlerin yetkileri yeniden belirlenecek.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'E DARBE MAHKEMELERİ GELİYOR

HSYK bu kararnameyle darbe yargılamalarının yapılacağı Ankara, İzmir ve İstanbul'da, örgütlü suçlardan açılan davalara bakmakla yetkili "terör mahkemeleri" kuracak. Mahkemelerde darbe yargılamalarına da bakılacak.

BOŞALAN YERLER DOLACAK

FETÖ mensubu olduğu belirlenen 3390 hâkim ve savcıyı meslekten ihraç eden HSYK, bu isimlerden boşalan yerleri doldurmak ve soruşturmaların etkili biçimde sürdürülmesini sağlamak için 1418 kişilik takviye kararnameyi 2 Eylül'de yayımlamıştı.

DARBE YARGILAMALARINA DA BAKILACAK

HSYK kararnamesi ile kurulacak olan mahkemelerde mevcut terör mahkemeleriyle birlikte darbe yargılamalarına da bakılacak.

ANKARA VE İSTANBUL’A 3’ER MAHKEME

Ankara ve İstanbul’da terör suçlarına bakmakla görevli 3, İzmir’de ise 1 mahkeme bulunuyor. Öte yandan, ilerleyen süreçlerde gerektiğinde bazı büyük illere de (Konya, Diyarbakır vb.) ilave terör mahkemelerinin kurulabileceği kaydediliyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda binlerce kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Soruşturmaların ardından yargılamalar başlayacak. Burada ağırlık Ankara'da olacak. Darbecilerin yargılanması için de Ankara'da Sincan Cezaevinde duruşma salonu yapılıyor. Bu Türkiye'nin en büyük duruşma salonu olacak. 

Yorumlar