Darbe girişiminin şifreleri 'kaset' komplosunda mı gizli?

15 Temmuz darbe girişimiyle başlayan operasyonlar sürüyor.  Deniz Baykal ve MHP’li siyasilere kaset komplosu düzenleyenlere yönelik operasyonda 120 kişiye gözaltı kararı çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlar hız kesmiyor. Dün de CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal ile MHP'li eski bazı milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturma kapsamından 120 kişi gözaltı kararı verildi. 120 kişiden 36'sı gözaltına alındı.

BAYKAL'IN EVİNE GİRİLMESİNİ SAĞLAYAN ÇİLİNGİR DE GÖZALTINDA

Siyasilere komplo operasyonunda gözaltına alınanlar arasında 34 polis de bulunuyor.  Gözaltına alınan kişiler arasında Deniz Baykal'ın evine gizlice girilmesini sağlayan çilingir ve kamerayı yerleştiren kişiler de var.

İşte Eski CHP’li vekil Şahin Mengü’nün AjansHaber’e yaptığı o açıklamalar;

“ÖNCELİKLE CHP’NİN DİZAYN EDİLMESİ GEREKİYORDU”

Ben devletin ilk günden beri kaset olayını ortaya çıkartması gerektiği inancındaydım.  2010’daki servis edilen Baykal kasetiyle birlikte Türkiye’de siyaset dizayn edilmeye başlandı.  Bu dizaynda da öncelikle ana muhalefet partisi hedef alındı.  Çünkü Cumhuriyeti kuran parti, temel değerlere sahip çıkan bir parti olduğu için öncelikle onun yumuşatılması, bükülmesi ve eğilmesi lazımdı. Ulusalcılar gönderildi, her türlü adam parti içerisine girdi. Bu operasyona bu gözle bakmak gerekiyor.  Devletin bunu açığa çıkartması gerekiyor ki 15 Temmuz darbe girişimine ülke olarak nasıl geldik, bunu daha net görebilelim.

“KILIÇDAROĞLU’NUN FETÖ’NÜN THİNK TANK KULÜPLERİNDE TOPLANTI YAPTIĞI…”

CHP’nin içinde de FETÖ’cülerin olabileceği iddialarını da değerlendiren Mengü, “Böyle söylentiler var ancak şüpheye dayalı bir şekilde var olduğunu söylemek güç. Ancak, ABD’ye gidilmiş, Sayın Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün think tank kulüplerinden birinde toplantı yapmış diye duydum. Ancak o toplantının içerisinde değildim, bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

“İŞİN ÇÖZÜM NOKTASI SAYIN KILIÇDAROĞLU’DUR”

Kaset komplosunda yer alanlara yönelik operasyonun ardından bir operasyonunda komplonun siyaset ayağına yapılabileceği iddialarını da değerlendiren Mengü, “Savcının elinde şuan tam ne olduğunu bilmiyorum. Ancak bu işi çözüm noktası Sayın Kılıçdaroğlu’dur.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Baykal kasetini izlerkenki çekilmiş kasetini kendisine kimin getirdiğini hatırlaması gerekiyor. Hatırlaması gerekiyor çünkü kendisi ‘hatırlamadığını’ söyledi. Onu hatırladığında bütün bu operasyonla ilgili her şey ortaya çıkar” dedi.

BAYKAL NEDEN ‘PENSİLVANYA’DAN ŞÜPHELENMİYORUM” DEMİŞTİ?

Bugün yapılan operasyonla birlikte Deniz Baykal’ın kaset soruşturmasıyla ilgili o dönemde söylediği “Pensilvanya’dan şüphelenmiyorum” ifadelerini de değerlendiren Mengü, “Deniz Baykal’ın aklına gelmemiştir. Baykal bunu ana muhalefet partisine böyle bir operasyonu siyasal iktidarın haberi olmadan yapılamayacağını bildiği içindir.  Türkiye gibi bir ülkede ana muhalefet partisi liderine böyle bir operasyon yapılıyorsa, siyasi iktidarın bundan habersiz olması mümkün değildir.  6 yıldır bu olayın üstüne oynanıyor” dedi.

“FETÖ İLE PKK ARASINDA BAĞ VAR, ÇÜNKÜ…”

 Olayların gelişimi gösteriyor ki FETÖ terör örgütü ile PKK terör örgütünün ilişkileri de var. Nitekim Batman Barosu Başkanı bir dönem İmralı’ya çok gidip gelen zat diyor ki, İmralı canisi devlete darbe olacağını haber verdi diyor. Ne kadarı doğrudur bilemem ancak demektir ki bu arkadaş hapishanede yatarken kendisine gelen Amerikalılardan bilgi aldı. 15 Temmuz’un arkasında askerler de var.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar