Ömer Çelik 'Darbe girişimi yalnızca Türkiye'ye değil Avrupa'ya da yapıldı'

Avrupa Birliği Bakanı Çelik, Portekizli mevkidaşı ile görüşme sonrası ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği Bakanı Çelik, Portekizli mevkidaşı ile görüşme sonrası ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Çelik 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminin yalnızca Türkiye'ye karşı yapılmadığını bu girişimin aynı zamanda Avrupa'ya karşı yapıldığını da sözlerine ekledi. 

Vize serbestisi konusunda da gerekli adımlar atılmazsa geri kabul anlaşmasonon hayata geçmeyeceğini söyleyen Çelik'in açıklamasından satırbaşları şu şekilde:

Benim ülkem savaş uçaklarıyla helikopterlerle ve üniforma giymiş teröristler tarafından parlamentonun bombalandığı bir darbe girişimini halkımız sayesşnde geri püskürtmüş bir ülke. Daha bu olaydan 2 ay geçmeden ülkemiz Suriye'ye bir kara harekatı düzebnlemiş ve 55 ülkenin başaramadığını başararak DAEŞ unsurlarını sınırımızdan süpürmüştür.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

DARBE GİRİŞİMİ YALNIZCA TÜRKİYE'YE DEĞİL AVRUPA'YA DA YAPILDI

Darbe girişimi sırasında yüzlerce insanımız hayatını kaybetti binlercesi de yaralandı. Ayrıca ülkemizde 3 milyon Suriyeliyi ağırlıyoruz. Türkiye böyle bir durumdayken ne yazıkki Avrupa'dan bizim durumumuza ilişkin bir açıklama gelmedi. Olaydan aylar sonra yeni yeni açıklamalar gelemeye başladı. Bu girişim yalnızca Türkiye'ye değil Avrupa'ya da yapılmış bir darbe girişimidir. Türkiye Avrupa dahilinde olan bir ülkedir.

YENİ FASILLAR İÇİN HAZIRIZ

AB yol haritasında objektif kriterlerle yönetiliyor. Kimseye indirim yapılmadığı gibi zam da yapılmamalıdır. Biz bu konuda kendimize güveniyoruz. AB müzakere çerçevesinde yeni fasılların açılmasını ve bunları konuşmaya hazır olduğumuzu belirtiyorum.

Pek çok ülke topraklarına mülteci gelmesin diye sınırlarına tel örgü çekiyor. Ülkemiz 3 milyon misafiri ağırlıyor ve misafirlerimiz için bu güne kadar 25 milyar dolar harcandı.

TÜRK HALKI TARİHE GEÇECEK BİR DİRENİŞ GÖSTERDİ

Darbe karşısında tarihe geçecek bir direniş gösterildi. Bu bütün dünya için bir ilham kaynağı oldu. Bir bakıma darbeye karşı nasıl direnilir bunu dünyaya gösterdik. Siyasi alanda da bir birliktelik söz konusu oldu. 

VİZE SERBESTİSİ

Biz biran evvel vize serbestisinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledik bu yerine getirilmezse geri kabul anlaşması konusunda herhangi bir adım atmayacağız. Terör yasası konusunda da Avrupa'nın Türkiye'nin şartlarını düşünmesi gerekiyor. Türkiye her yönden teröre maruz kalırken terör yasasının değiştirilmesinin istenmesi ne kadar mantıklıdır? Vize serbestisinin tarihi konusu önemli değildir önemli olan biran önce hayata geçirilmesidir. 

Yorumlar