Darbe girişimi sonrasında terörle mücadelede değişim bekleniyor mu?

Türkiye’de 15 Temmuz’daki darbe girişiminin yankıları devam ederken terör örgütü PKK ile de mücadele sürüyor.

15 Temmuz akşamı FETÖ mensuplarının başlattığı darbe girişimi, halkın meydanlara çıkması ve güvenlik birimlerinin başarılı operasyonlarıyla püskürtüldü. Darbe girişiminin yankıları devam ederken terör örgütü PKK, Trabzon’da polise silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda 3 polis şehit olurken 1 polis de hastaneye kaldırıldı.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından PKK’nın da saldırıları ve güvenlik güçlerinin operasyonları devam ediyor. Darbe girişimini ve sonrasındaki terörle mücadeleyi AjansHaber’e değerlendiren Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, “Bu acı dersi de Türkiye çok çabuk atlatmıştır ama henüz tehlike geçmedi. Terör örgütü PKK, IŞİD ve onların uzantılarının belli bir ittifak içinde devlete karşı tertiplenmeleri, ülke içerisinde çeşitli sabotaj ve suikastlerde bulunmaları kuvvetle muhtemeldir. Düşmanlarımız Türkiye’nin daha kötü bir hale gelmesi için bekliyor ama Türkiye çok daha iyi bir duruma gelecek” dedi.

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, FETÖ’nün darbe girişimini ve önümüzdeki süreçteki terör operasyonlarını AjansHaber’e değerlendirdi:

“BAŞIMIZA GELENLER ULUSLARARASI KONJONKTÜRÜN BİR YANSIMASI”

Türkiye çok kritik bir sürecin içerisinden geçmektedir. Bunlardan bir tanesi Türkiye’nin kendi içerisindeki yaşadığı sıkıntı ancak bu sıkıntının tek taraflı olduğunu düşünmüyorum. Bu başımıza gelenler uluslararası konjonktürün bir yansımasıdır. Birincisi Suriye ve Irak krizi, dünyadaki genel gidişat ve Ortadoğu’daki gelişmelerdir. Hepsi belli dalgaların yansımalarıdır.

Türkiye’nin başında 2 tane önemli iç sorunu var. Bir tanesi PKK terör örgütü, ötekisi de bu terör örgütüyle beraber içerideki aşırı sol örgütlerin ve IŞİD’in yapmış olduğu ittifaktır. Türkiye, terörle mücadelede üçlü bir ittifakın içinde mücadele halinde. Her iki terör örgütü de dışarıdaki devletler tarafından desteklenen örgütler. Bu terör örgütlerine finans ve silah desteği yapıldığı gibi aynı zamanda da siyasi koruma da veriliyor.

“SÜRECİN ÇOK SÜRATLİ BİR ŞEKİLDE ATLATILMASI GEREKİYOR”

Türkiye bu zorlu sürecin içerisinde bir darbe şokunu atlatırken terör örgütünün de bunu fırsat bilerek yurdun çeşitli yerlerinde eylemler yapması veya Doğu ve Güneydoğu’da halkımızı silahlı kuvvetlere karşı toplu ayaklanma yapmak için faaliyetler göstermesi normaldir. Bu bakımdan sürecin çok süratli bir şekilde atlatılması gerekiyor.

“YARGIYA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

Terör örgütüne yardım eden Fetullahçı grubun şiddet eylemlerine karşı kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri namus ve şerefini karıştırmamak lazım. Bu bakımdan akılcı ve rasyonel olup derhal yargının bağımsızlığını sağlayacak şekilde bunların acil olarak yargılanması lazım. Bu olayı atlatabilmemiz için yargıya büyük iş düşüyor. Suçluların suçsuzlardan ayrılması gerekiyor. Bu işlemi çok uzatmayıp seri şekilde yargılayıp adalete uygun bir şekilde bunu yapmamız gerekiyor.

Bu acı dersi de Türkiye çok çabuk atlatmıştır ama henüz tehlike geçmedi. Terör örgütü PKK, IŞİD ve onların uzantılarının belli bir ittifak içinde devlete karşı tertiplenmeleri, ülke içerisinde çeşitli sabotaj ve suikastlerde bulunmaları kuvvetle muhtemeldir.

“TÜRKİYE BU OLAYDAN ÇOK DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAKTIR”

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne zarar vermekten kaçınalım. Herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Bizi koruyan polis ve jandarmaya kol kulak olalım. İşte burada gerçek Türk hukuk adaleti büyük bir imtihanın içindedir. Biz bu imtihanı verirsek Türkiye bu olaydan çok daha güçlü çıkacaktır.

“MEHMETÇİĞİ BU ÇİRKİNLİĞE BULAŞTIRMADAN HUDUTLARIMIZI BEKLEMEMİZ GEREKİYOR”

Bu darbe girişimine katılanlar Türk ordusunun çok az bir kitlesidir. Türkiye’nin 4 bin tankı var bu iştiraka girebilenler ancak 50 ile 60 arasında değişiyor.  850-900 savaş uçağımız var, darbecilerin kullandıkları uçak sayısı sadece 6. Olay bütün her tarafıyla açıklığına kavuştu, kimler haindir ortaya çıktı. Bunların acilen yargılanıp, cezalandırılması gerekir. Bunu yaparken de Doğu ve Güneydoğu’da sınırlarımızı bekleyen kahraman mehmetçiği ve onların komutanlarını, bu çirkinliğe bulaştırmadan acil bir şekilde hudutlarımızı beklememiz gerekiyor. Çok dikkatli olmamız gereken yeni bir sürece girdik.

Düşmanlarımız Türkiye’nin daha kötü bir hale gelmesi için bekliyor ama Türkiye çok daha iyi bir duruma gelecek. Buradan daha temizlenmiş, çok daha güçlü bir şekilde çıkacak. Ordusuyla, halkıyla, polisiyle, jandarmasıyla…  15 Temmuz gerçekten bir halk devrimidir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar