Vedat Yenerer: Darbe girişimi başarılı olsaydı Zekeriya Öz Adalet Bakanı olacaktı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütü FETÖ’nün sadece darbe girişiminden bu yana değil uzun yıllardır Türkiye’ye ve Türk halına nasıl zarar verdiği de gözler önüne serildi.

15 Temmuz Cuma gecesi Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en hain saldırılarından birine maruz kaldı. Fettullahçı Terör Örgütü ve Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış cuntacı askerler darbe girişiminde bulundu. Hem hükümet hem de vatandaşlar dik duruşu, demokrasiye sahip çıkışı ile Fethullah Gülen liderliğindeki cuntacı askerlerin hevesini kursağında bıraktı. Kanlı 15 Temmuz gecesi halk, polisiyle ve askeriyle birleşmiş cuntacı askerlere karşı canı pahasına ülkesini savunmuştu. Darbe girişiminde 239 vatandaşımız şehit olurken binlerce kişi de yaralanmıştı.

15 Temmuz tarihindeki bu hain darbe girişiminin ardından FETÖ’nün devlet içerisinde nüfuz ettiği her birimde temizlik operasyonları başladı. On binlerce kişi gözaltına alınırken binlerce kişi de tutuklandı. 15 Temmuz darbe girişimi geçmiş dönemde yaşanan Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının da terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirildiğinin kanıtı oldu.  Kumpasların kurulduğu bu dönemde birçok asker ve sivil örgütün hedefi haline gelmiş, Ergenekon ve Balyoz adı altında tutuklanmış ve görevden alınmıştı.  Ergenekon Davası’nın mağdurlarından biri de gazeteci Vedat Yenerer’di. Vedat Yenerer 26 Şubat 2008 tarihinde tutuklanarak cezaevine konulmuş ve 11 ay hapis yatmıştı.

Peki, o dönemin kaçak savcısı Zekeriya Öz ve terör örgütü FETÖ neden onu hedef aldılar? Ergenekon kumpasının başında olan dönemin kaçak savcısı Zekeriya Öz hakkında ne düşünüyor? FETÖ’nün amacı neydi? Tüm bu soruları Ergenekon mağduru usta gazeteci Vedat Yenerer, AjansHaber için yanıtladı.

İşte Ergenekon mağduru gazeteci Vedat Yenerer’in, kaçak savcı Zekeriya Öz, 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ hakkında AjansHaber’e yaptığı o çarpıcı açıklamalar;


Dönemin FETÖ’cü savcısı Zekeriya Öz ile ilgili önemli değerlendirmeler yapan Yenerer, “Zekeriya Öz, ikinci bir sınıf savcı. Hakkında 3-4 tane yüz kızartıcı suçlama var. Kendi iş yerindeki meslektaşına bile sarkıntılık etmekten dosyası olan ve hiçbir zaman birinci sınıf savcı olamayacak olan bir insandı” dedi.

“DARBE GİRİŞİMİ BAŞARILI OLSAYDI ZEKERİYA ÖZ ADALET BAKANI OLACAKTI”

 Sadece ‘aferin’ alabilmek için insanların hayatlarını karartmayı ve her türlü hukuksuzluğu yapmayı kabul etti. Bu tamamen ABD’nin güdümünde hareket eden bu örgütün içinde verilen bütün emirleri eksiksiz olarak yerine getirdi. Vicdanı ve insani değerlendirmesi olmadan 12-13 kişinin hayatını kaybetmesine 4-5 kişinin de ölümcül hastalıklara yakalanmasına sebep oldu. Bütün bunların karşılığında da Yargıtay üyesi olacağını bekliyordu. 15 Temmuz darbe gecesi de muhtemelen Gürcistan üzerinden gelip darbe yönetiminde de muhtemelen Adalet Bakanı yapılacaktı. Türkiye’nin altını oyan bu darbeci zihniyetin düşünün ki Zekeriya Öz gibi adamları nasıl kullandığına örnektir.

FETÖ NEDEN ONLARI HEDEF ALDI?

Fettullahçı Terör Örgütü’nün o dönemde neden kendilerini hedef aldığı sorusunu yanıtlayan Yenerer, “Biz o dönemde Fethullah Gülen adındaki şahsın,  4,5’tan 5 alarak vaiz olmuş birinin bu kitapları yazamayacağını, böyle bir örgütü yönetemeyeceğini ve bu kadar büyük paralara ulaşmasının imkânsız olduğunu söyledik. Ancak bize o dönemde ellerinden gelen her türlü kötülüğü yaptılar. Dönemin adalet bakanları da o dönemde bu konuyla ilgili soruşturma izni vermedi. Biz o dönemde kendimizi parçaladık. Bunların terör örgütü olduğunu söyledik ama maalesef soruşturma izni verilmedi” dedi.

“DARBECİ ASKERLERİN KURŞUNA DİZİLMESİ GEREKİYORDU”

Cuntacı askerlerin yargılanma süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yenerer, “Belediyeye ait araçların önünde durduğu kışlaların içerisinde eğer hala darbeci asker varsa bana göre; yakalayın, derdest edin hatta kurşuna dizin. Hatta hiçbiri yakalanmamalıydı. Özellikle Cumhurbaşkanı’na suikast düzenlemeye çalışan askerler, silahlı direniş gösterdiler. Bana göre hepsinin kurşuna dizilmesi gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

VEDAT YENERER KİMDİR?

Vedat Yenerer, Savaş muhabiri, gazeteci ve yazar, belgesel yapımcısı. Üniversite eğitimi sırasında Sipa Press ve Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışmaya başladı. Vedat Yenerer, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olmuştur. Mesleki tecrübelerini aktardığı 6 adet kitabı bulunmaktadır.

ERGENEKON KUMPASINDA 11 AY HAPİSTE KALDI

Vedat Yenerer'in evi, 22 Şubat 2008 Cuma saat 05.30 civarında yaklaşık 20-25 polis arafından basıldı. Evi ve arabası arandı. Çeşitli fotoğraf, belge ve CD'lerine el konuldu. Ardından çalıştığı Yeniçağ Gazetesi'ne gidilerek burada bulunan dizüstü bilgisayarı ile çeşitli CD ve belgeler ile dekoratif amaçlı içlerinde çiçek bulunan ve dünyanın çeşitli savaş bölgelerinden getirmiş olduğu top ve havan kovanlarına el konuldu. Gözaltına alınan Yenerer'in ayrıca sonradan gözaltı sırasında verdiği ifade ve bilgi doğrultusunda annesinin evi aranarak burada kendisine ait olan ve sonradan savcılık iddianamesinde "vahim nitelikte silah" olarak geçen 1873 yapımı, korozyonlanmış tek atımlık bir tüfeğe de el konuldu. Vedat Yenerer 26 Şubat 2008'de tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Yenerer, 11 ay cezaevinde kaldı.

 YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar