Cüneyt Turan kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Yıllarca televizyon programlarına katıldı, seminerler düzenlendi. Kendisini beyin sinir ve omurilik cerrahı olarak tanıttı.İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son yılların en büyük sağlık skandalını ortaya çıkardı.

Kendisini Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunu Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahi Profesörü olarak tanıtan Cüneyt Turan kimdir? Gündeme bomba gibi düşen Cüneyt Turan doktor değil dolandırıcı çıktı. Bir çok seminere konuşmacı olarak katılan Turan aynı zamanda bazı yerel televizyonlara da kpnuk oldu. Peki bu sahte doktor Cüneyt Turan nereli ve kaç yaşında?

SAHTE PROFESÖR CÜNEYT TURAN GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, lise mezunu sahte profesör Cüneyt Turan'ı gözaltına aldı.

CÜNEYT TURAN KİMDİR

Doktor dahi olmadığı halde, lise mezunu olduğu ortaya çıkan Turan insanlara kendisini Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunu Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahi Profesörü olarak tanıtmıştı. Yanlış sağlık bilgileri vererek tedavi etmeye çalışan sahte doktor Cüneyt Turan gözaltına alındı.

LİSE MEZUNU SAHTE PROFESÖR

Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın aktardığına göre, Cüneyt Turan kendisini Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunu ve ‘Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahi' bölümünde profesör olarak tanıttı.

ÜNİVERSİTELERE KONUŞMACI OLARAK KATILDI

Cüneyt Turan'ın, üniversitelerde Prof. Dr. Cüneyt Turan sahte unvanıyla konuşmacı olarak katıldığı ve öğrencilere seminer verdiği tespit edildi.

SAĞLIK KANALLARINDA YANLIŞ BİLGİLER VERDİ

Cüneyt Turan bununla da yetinmeyerek, katıldığı birçok ulusal kanaldaki sağlık programlarında "1985-1986 yıllarında Almanya'da Hamburg Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ve ABD'de beyin tümörleri üzerinde ihtisas yaptığını ve 10 binin üzerinde beyin tümörü ameliyatlarını başarılı şekilde gerçekleştirdiğini, 2006-2009 yılları arasında aktif çalışmaları olduğunu 2009'dan sonra da sadece misafir hoca olarak ameliyatlara iştirak ettiğini şimdiye dek hiç bir hastasının ölmediğini" anlattı.

HASTALARA YANLIŞ BİLGİLER VERDİ

Herhangi bir tıp eğitimi almayan Cüneyt Turan'ın hastaları 'İnsan sağlığı ve beyin tümörleri hakkında yanlış bilgilendirdiği' belirlendi. Yapılan araştırmalarda Turan'ın bazı hastaların ultrason ve tahlil sonuçlarına para karşılığı baktığı tespit edildi.

Yorumlar