Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan ABD'ye sert yanıt!

Trump'ın Güvenlik Danışmanı Bolton'un "Türkiye'nin Suriye'de askeri operasyon düzenlemesini istemiyoruz." cümlelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan sert cevap geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un açıklamalarını değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bir terör örgütünün Kürtleri temsil ettiğini ileri sürmek, her şeyden önce Kürt kardeşlerimize saygısızlıktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Türkiye'nin PKK ve Suriye uzantılarına yönelik mücadelesinin bir amacı da Kürtleri bu terör örgütünün zulmünden ve baskısından kurtarmaktır" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, Suriyeli kardeşleri arasında hiçbir dini, etnik ve mezhebi ayrım yapmadan savaşın sona ermesi, güvenliğin sağlanması ve siyasi geçiş sürecinin uygulanması için çabalarına kararlılıkla devam edecektir."

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail ve Türkiye'yi kapsayan dört günlük ziyaretin ilk durağı Kudüs'te konuşmuştu.

Yarın Ankara'ya gelecek olan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ""Türklerin, ABD ile anlaşma ve tam koordinasyon sağlanmadan askeri bir harekata girişeceğini düşünmüyoruz ancak bizimle savaşan muhalif Suriye güçlerinin de tehlikeye atılmaması gereğini de yerine getirmeliler" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar