Cumhurbaşkanı Erdoğan: Silahı veren ABD, ölen hep Müslüman!

Ortadoğu'da PYD'ye açık bir destek veren ve FETÖ elebaşını barındıran ABD'nin sürdürdüğü bu tavra sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu verdiğiniz silahlarla siz 600 bin insanın ölümüne neden olduğunuzun farkında değil misiniz?' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Rabbimin yardımı ve milletimizin iradesiyle 15 Temmuz'dan başarılı çıktık. Şu ana kadar örgütle ilgisi olan Hakim-savcılar meslekten çıkarılmıştır. Haklarındaki iddiaların mesnetsiz olduğu ortaya çıkanlarda mesleğine geri döndürülmüştür.

FETÖ başta olmak üzere milletimizin yardım istediği her konuda vicdanınıza göre hareket etmenizdir. Sizin şahsi inancınız ne olursa olsun kararlarınızı Anayasa'ya vicdani kanatiniz olarak vermeniz gerekiyor.

Kardeşlerim, 40 yıllık siyasi yaşamım içerisinde son 14 yılda vicdanın yerine FETÖ üyelerinin yaptığı gibi şarlatanlığı koyarsanız oradan adalet çıkmaz. Biz irademizi Hak'a teslim etmek zorundayız. Başka birilerine değil, böyle birşey olmaz. 

'ŞEHİTLERİMİN HESABINI KİM VERECEK?'

Bazı şeyler söyleniyor, "Mağdurlar var". Kusura bakmayın mağdur filan yok. Bazı yanlışlar hatalar olmuyor değil, oluyordur, doğrudur. Ama benim 241 şehidimin hesabını kim verecek? Onların aileleri mazlum değil, masum değil. Benim şurada 56 tane aslan gibi özel harekat şehidimin hesabını kim verecek?

'ÖNCELİKLE KENDİMİZİ BİLECEĞİZ'

Bize akıl verenler var. 'Bu kadar ismi nereden buluyorsunuz' diye. Burası devlet! öncelikle kendimizi bileceğiz. Gücümüze, kendimize inanmalıyız. 17 yıl oldu bu kişi orda duruyor. 85 koli dosya gitti. Yargı var diyorlar. Hem stratejik müttefik olacağız hem de istediklerimizi yapmayacaksınız. Bundan sonra bir şe istediğiniz zaman biz de vermeyeceğiz. Olmaz böyle şey! Terör örgütü ilan ediyorsak tüm ülkeler buna kulak kabartması lazım. 

ABD'YE RIZA SARRAF ELEŞTİRİSİ

Sen kalkacaksın ta Amerika'dan, senin savcıların FETÖ terör örgütü vasıtasıyla Türkiye'ye getirilip, burada yedirilecek, içirilecek, giydirilecek... Ondan sonra Amerika'ya tekrar dönecek, ondan sonra da bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını içeri girerken pat tutuklayıp alacaksın, 6 aydır orada hapiste tutacaksın, yargılamayacaksın. Seninki tarafsızlık olacak, bağımsızlık olacak, o kişiye karşı 'Onu niye hesaba çekmiyorsunuz' diye sorduğumuzda o zaman da diyeceksin ki 'Böyle böyle burada bağımsız, tarafsız yargı var.' Kusura bakma, bizde senden daha çok tarafsız ve bağımsız yargı var.

ABD'YE 'İADE' RESTİ: BUNDAN SONRA...

Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz ama onlar bakın böyle bir teröristi bize vermiyor. Niye vermiyorsun? Neymiş yargı varmış, mahkeme kararı olmadan veremezlermiş. Olabilir, peki. Gün olan harman ola. Aynı şey burada da olabilir. Bir şeyler istediğiniz zaman bu defa da biz, (hakimlere hitaben) sizlere havale edeceğiz. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz. Bundan sonra böyle. Hem stratejik müttefik olacağız hem de farklı şeyler konuşulacak, olmaz böyle bir şey.

HILLARY CLINTON'IN AÇIKLAMALARI

Clinton'ın açıklaması çok talihsiz. PYD'yi desteklemeye devam edeceğiz dedi. Ben bunu siyasi acemilik olarak görüyorum. Bölgenin hassasiyetleri farklı. Bu hassasiyetlerin olduğu bir dönemde böyle bir adım atılamaz.

Yorumlar