Erdoğan yemin etti, yeni sistem resmen başladı

Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Erdoğan kürsüye gelerek yemin etti. Bunun ardından Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi resmen başladı.

  • Türkiye bugün siyasi açıdan tarihi bir gün yaşıyor.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te yemin ederek yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olarak göreve başlayacak.

    Erdoğan daha sonra Külliye'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş törenine katılacak ve yeni kabineyi açıklayacak.


  • ARACI ÇİÇEKLERLE KAPLANDI

    Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin etmek üzere Meclis'e geldi.

    Yol boyunca Erdoğan'ı bekleyen vatandaşların attığı çiçekler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aracı çiçeklerle kaplandı.

    DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

16:25 :Yoğun güvenlik önlemleri ile Meclis'e geçen Erdoğan'a güzergahta vatandaşlar büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Erdoğan'ın makam aracının üzerine gül dökülmesi de dikkat çekti.

16:42: Cumhurbaşkanı Erdoğan alkışlar eşliğinde Genel Kurul'a giriş yaptı.ve Kürsüde yemin etti. Erdoğan'ın ettiği yemin şöyle: “Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

  • 16:47: Cumhurbaşkanı Erdoğan dakikalarca ayakta alkışlandı. Yemin töreninin ardından İstiklal Marşı okundu.


  • ERDOĞAN'DAN İLK MESAJ


Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin töreninin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Her şey gayet güzel oldu milletin önünde. İnşallah bundan sonraki daha güzel olur" dedi.

  • ERDOĞAN'IN YEMİN METNİ

  • Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

Yorumlar