Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklama: Yeni uygulamalar geliyor, birkaç hafta içinde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da açılış töreninde konuştu.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Konya'da 2 milyar liralık bir eseri hizmetle buluşturuyoruz. Bu laf ola beri gele olmaz. Bu yürek işidir. Bu icraat ister. 15 Temmuz niye oldu? 15 Temmuz bu yatırımı hazmedemeyenlerin bir operasyonudur. 

Kardeşlerimizi bizim silahlarımızla vurdular. Görüyorsunuz şehitler başımızın üstünde. Yola aynı şekilde devam edeceğiz. Kararlıyız. 

1. darbe 17/25 atlatılmış, 2. darbe atlatılmış, şimdi 3. darbe gelecekmiş. Bir tane ukala, kendini bilmez, köşesinden bir şeyler yazıyor. Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. 15 Temmuz bunun en güzel ifadesi oldu. Birileri farklı şeyler söylüyor. 

Meydanlara dediğimizde benim aziz milletim meydanlara yürüdü. 81 vilayette yürüdü. Bu Konya bir başka. Elektrikler kesiliyor, su kesiliyor yine meydana. Konya'nın yüreğinin nasıl olduğunu biliyoruz. 

'LİDER TAŞIN ALTINA SAKLANIRSA, MİLLET DAĞIN ARDINA SAKLANIR'

Şimdi konuşuyorlar, neymiş 3. darbe gelecekmiş. Bir tane ukala kendini bilmez köşesinden bir şeyler yazıyor. Birileri başka şeyler söyledi neymiş Almanya'ya iltica. Bilmiyorlar ki biz terbiyemizi alırken şöyle aldık, eğer lider taşın altına saklanırsa, millet dağın ardına saklanır.

Karşımızdaki güçleri tam olarak tanımlamakta güçlük çekiyorduk.

'YAZIKLAR OLSUN'

Koalisyon güçleri içinde yer alanlar lütfen siz DEAŞ ile mücadeleyi PYD ile değil gelin 63 ülke... 63 ülke bu DEAŞ'ı halledemiyorsa yöneticileri olarak bu işi bırakalım. Burada bir tuzak var, tuzak başka. Oyun bizim üzerimizde oynanıyor. Kusura bakmasınlar biz bu oyuna ne Suriye'de ne de Irak'ta izin vermeyeceğiz. 'Biz PYD ve YPG'ye silah desteğini vermeye devam edeceğiz' diyorlar. Nerede diyorlar, ABD'de seçim kampanyasında. Yazıklar olsun. Senin NATO'da ortağın PYD mi, YPG mi, Türkiye mi? Eğer Türkiye ise bizimle masaya oturacaksın.

"YENİ UYGULAMALAR GELİYOR, BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE..."

Bu yapının içinde olanlardan 15 Temmuz'dan sonra gerçek anlamda pişmanlık duyan çok az kişinin olduğunu görüyorum. İnlerine gireceğiz dedik, girdik. Ama bitmedi. Kaçacak delik arayacaklar. Şimdi yeni uygulamalar geliyor. Birkaç hafta içinde göreceksiniz.

İDAM DÜZENLEMESİ HAKLI BİR TALEP, BATI KARIŞAMAZ

Şimdi idam diyorlar bu haklı bir taleptir. Batı ne derse desin beni ilgilendirmiyor. Ben milletime bakarım. Bunun kararını parlamento verir. Benim milletim parlementoya çağrısını yapıyor idam diyor. Bana gelirse ben onaylarım. Ben 241 şehidimizi, bu katilleri unutamam bedelini unutmamam.Bu konuda batı konuşamaz. Kimse mağdur edebiyatı yapmasın  asıl mağdur şehit ve gazilerimizin yakınlarıdır.

Yorumlar