Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul muradına kavuşacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin aralarında İstanbul'un da olduğu 26 kentin belediye başkan adaylarını açıkladı. Konuşmasında ''İstanbul muradına kavuşacak'' ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayının Murat Kurum olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB adayı ile birlikte 11'i büyükşehir ve 15'i il olmak üzere toplam 26 adayı resmen duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Aziz milletim, sevgili İstanbullular, kıymetli hanımefendiler, değerli dava arkadaşlarım sizleri kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Sizlerin şahsında 81 ilimizin tamamında teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum.

Asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. 

İsrail güçlerine karşı vatanlarını savunan tüm Filistinli yiğitlere selamlarımızı yolluyoruz. Biz de bu süreçte dünyadaki vicdan sahibi tüm ülkelerle birlikte zalimlerden hesap sorulması için elimizden geleni yapacağız. 

"Alnımızın aklığı
Zalime kabus olur
Mazlumun canı yansa
Ahı bize dokunur"

Biz mazlumlara sırtımızı asla dönmeyeceğiz. Dün Bosna'da nasıl kardeşlerimizin yanında yer aldıysak bugün de Suriye ile Irak ile Kudüs ile ne işiniz var diyenlere aldırmadan Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik duracağız. Yeni yıla Galata Köprüsü'nde Filistinli kardeşlerimize destek olan 250 bin kişiye canı gönülden tebrik ediyorum. 

Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il adayımızı açıklamak üzere buradayız. Adaylarımıza şimdiden başarılar diliyoruz. 

AK Parti ülkemizde istişare kültürünün en geniş uygulandığı partidir. Elbette her husus gibi bu konuda da eksiğimiz fazlamız olabilir. En hayırlısını istediğimizden, bu doğrultuda gayret gösterdiğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Artık 30 yılı bulan birikim ve donanıma sahibiz.

 

"Durmak yok, yola devam"

Biz milletimize rüştümüzü önce yerel seçimlerde ispat ettik, belediyecilikte destan yazdık. Gençler şu anda karşımda bir slogan var "Yeniden İstanbul yeniden AK Parti." Hazır mıyız? Kararlı mıyız? Öyleyse durmak yok, yola devam. 

AK Parti'nin hizmet belediyeciliğinden uzak adeta işkence çeken bölgelerimize de bir çağrımız var. Gençler fazla zamanımız yok, 31 Mart'ta kadar durmak yok. Muhalefetin ideolojik dayatmalarına katlanmak zorunda kalan vatandaşlarımıza "Mecbur değilsin, şehrin seninle değişsin" diyoruz. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. Bahane değil, çözüm peşinde koşan, kendi hayatını değil, halkın hayatını kolaylaştıran belediye başkan adaylarıyla milletimizin karşısına çıkıyoruz. 

15 Ocak'ta seçim beyannamesi açıklanacak

15 Ocak Pazartesi günü hem diğer adaylarımızı tanıtacağımız hem seçim beyannamemizi açıklayacağımız bir toplantı gerçekleştireceğiz. 

"Zihinler bulandırılmaya çalışılıyor"

Türkiye şehirlerini 5 yıl boyunca yönetecek belediye başkanlarını belirlemek için seçime hazırlanırken, bazı senaryolar yeniden sürülmeye başladı. Seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor.

Oyunlarla ülkemizin medeniyet mirası ile milletimizin değerleri hedef alınıyor. Bu kişilerin ortak özelliği Elif'i görse mertek sanacak kadar cahiller. Nüfus cüzdanları var ama kendi milletine bir turist kadar yabancılar.

Bu amaçla sergilenen oyunlarla, milletimizin canından aziz bildiği mukaddes değerler hedef alınıyor. 

Bugün de Kelime-i Tevhid'i bilemeyecek kadar cahiller. Oysa biraz okusalar, biraz farklı mahallelere kulak verseler şunu çok rahat görecekler. Bu millet Allah Allah nidalarıyla cihanı titretmiş, hamuru Müslümanlıkla yoğrulmuş necip bir millettir. Bu millet İstiklal Marşı'nda dahi Kelime-i Tevhid'i ilmek ilmek işlemiştir. 

"Kimsenin beceriksizliğe tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yok"

31 Mart'a kadar durmak yok yola devam diyoruz. Sizlerle gurur duyuyorum. Muhalefetin korku siyaseti nedeniyle hizmetlerden mahrum kalanlara mecbur değilsin şehrin seninle değişsin diyoruz. Kimse hizmetsizliğe mahkum değil. Beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. Bahane değil çözüm için koşan, kibirle değil tevazu ile hareket eden, bireysel amaçları ile değil şehrinin gündemi ile yatıp kalkacak adaylarla milletimizin karşısına çıkıyoruz. İnşallah 15 Ocak günü diğer adaylarımızı tanıtacağımız büyük tören yapacağız. Start vereceğimiz bu törenle gece gündüz sahada olacağız.

Hür iradesi ile şehrinin mahalli idarecilerini belirleyecek vatandaşlarımıza şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin tercihi ne olursa olsun başımızın üstünde yeri var. Milletimize küsme olmaz. Millete hakaret etme söz konusu olamaz. Biz vatandaşımıza tercihini eser siyasetinden yana kullanmalarında tavsiye ederiz. Son sözü milletimize bırakacağız. 

"Zihinleri bulandırmaya çalışılıyor"

Seçilecek adaylarımız şimdiden hayırlı olsun. Eski Türkiye'deki kaldığını umut ettiğimiz senaryolar yeniden tedavüle sürüldü. Seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Oyunlarla ülkemizin medeniyet mirası ile milletimizin değerleri hedef alınıyor. Bu kişilerin ortak özelliği Elif'i görse mertek sanacak kadar cahiller. Nüfus cüzdanları var ama kendi milletine bir turist kadar yabancılar.

Yabancı ülkeler emellerine ulaşmak için bunları piyon olarak kullandı. Terör örgütleri figüranlıklarını yaptılar. En kullanışlı aparat oldular. Asla düşünmez bunlar. Yaşanılanlardan ders çıkarma alışkanlıkları yok. Saldırganlığa varacak kadar her yalanı yaymak bunların ruhunda var. Toplumu anlamaya tenezzül dahi etmezler. Yıllarca ön yargılarını gerçek zannettiler, sahte korkularının esiri oldular. Kelime-i Tevhidi bilemeyecek kadar cehalet ve gaflet çukurunda boğuluyorlar. Biraz okusalar, biraz farklı mahallelere kulak verseler görecekler ki bu millet tevhidin sancaktarlığını yapmış, askerine Mehmetçik ismini vermiş, mayası İslam ile yoğrulmuş necip millettir.

Adaylar

Artvin: Mehmet KOCATEPE

Aydın: Mustafa SAVAŞ

Balıkesir: Yücel YILMAZ

Bingöl: Erdal ARIKAN

Bitlis: Nesrullah TANĞLAY

Bursa: Alinur AKTAŞ

Çanakkale: Julide İSKENDEROĞLU

Çankırı: Hüseyin FİLİZ

Denizli: Osman ZOLAN

Edirne: Belgin İBA

Elazığ: Şahin ŞERİFOĞULLARI

Erzurum: Mehmet SEKMEN

Eskişehir: Nebi HATİPOĞLU

Giresun: Aytekin ŞENLİKOĞLU

Isparta: Şükrü BAŞDEĞİRMEN

Kastamonu: Tahsin BABAŞ

Kocaeli: Tahir BÜYÜKAKIN

Muğla: Aydın AYAYDIN

Ordu: Mehmet Hilmi GÜLER

Rize: Rahmi METİN

Samsun: Halit DOĞAN 

Sinop: Yakup ÜÇÜNCÜOĞLU

Tokat: Eyüp EROĞLU

Yalova: Mustafa TUTUK

İstanbul: Murat KURUM

 

Yorumlar