Erdoğan: Batı artık bir seçim yapmak zorunda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin ziyareti öncesi havalimanında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

G20 dönem başkanlığımız boyunca kapsayıcı büyümeyi öne çıkardık. Kapsayıcılık sadece G20 ülkeleri içinde değil dünyanın tüm ülkelerini içine almalıdır. 

İYİ TERÖRİST KÖTÜ TERÖRİST YOKTUR

Çin'de ekonomiyi tehdit eden terör belasını da görüşeceğiz. Ülkemizin mücadele ettiği FETÖ, DHKP-C, DAEŞ, PKK, YPG gibi terör örgütleri hakkında görüşlerimizi bildireceğiz. Bizim duruşumuz hep ilkeli olmuştur. Baştan beri iyi terörist, kötü terörist olmadığını ifade ettik. Bir terör örgütünün diğeriyle çatışmaya girmesini onun elindeki kanı temizlemeyeceğini belirttik. Terör örgütlerini desteklemenin yanlış olduğunu söyledik. Bunun bedelini tüm dünya ödüyor.

YA TERÖRDEN YA DA KARŞISINDASINIZ

Hamdolsun operasyonlarımız başarılı şekilde icra ediliyor. Cerablus'ta hayat hızla normalleşiyor. Bölge halkı gönül rahatlığı ile evlerine dönüyor. 400 km alanında bir bölge terör örgütlerinden arındırıldı. Bu başarı ÖSO'nun DAEŞ'le mücadele edebileceğini ortaya koymuştur. Uluslararası toplum DAEŞ, PYD, YPG terör örgütleri arasında bir tercih yapmak zorunda değildir. Bu iki örgüt arasındaki yöntem farkı yoktur. Son günlerde batıdaki bazı çevrelerin yaptıkları açıklamaları hayretle karşılıyoruz. Cerablus'ta DAEŞ'in yenilgiye uğratılmasından bazıları adeta rahatsızlık duyuyor. Türkiye olarak bizler, ordumuzla, ülkemizin ve bölgedeki sivillerin güvenliğini sağlamak için elimizi taşın altına koyduk. Batı artık bir tercih yapmak zorunda. Ya terörden yanasınız, ya da karşısındasınız.

Suriye'nin kuzeyinde hiçbir şekilde bir terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğiz. Bütün dünyaya sesleniyorum; kimin terör örgütü olduğunu, kimin olmadığını en iyi biz biliyoruz. 

Mülteci krizini hiçbir ülke tekbaşına göğüsleyemez. Bu konuda bize verilen hiçbir söz yerine getirilmedi. AB ülkeleri Suriye'deki ateşi söndürmekten ziyade dumanı bize gelmesin diye çabalıyor. 

CERABLUS'A CERABLUS'LU GİRİYOR

Aslında Münbiç bu işin en önemli hareket noktalarından bir tanesi. Nüfusun yüzde 90'ı aşkını Arap. Oraya gelen diğer etnik gruplar bindirilmiş kıtalar. Başkan Obama'yla görüştüğümüzde bunların buraya kesinlikle girmeyeceğini söyledi.

Oynanan oyun çok farklı burada. Bizim göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız. Oralardan sınırlarımıza roketler atıyorlar. Biz Cerablus'a girmiyoruz. Cerablus'a Cerabluslu giriyor. Biz orada lojistik desteğimiz var. Bunların içinde Türkmenler ve Araplar var. Bunlar Cerablus'un yerli halkıdır. Biz Türkiye olarak Cerablus'a girip oraya yerleşmek niyetinde değiliz birilerinin yaptığı gibi.

İSPAT BİZİM TESPİTİMİZE BAĞLIDIR

Fırat'ın doğusuna geçtiler diyorlar bize. Biz de diyoruz ki geçmediler. Şunu da söyleyeyim. Fırat'ın doğusuna geçtiklerinin ispatı bizim tespitimize bağlıdır. Biz orada burada yapılan açıklamalarla YPG'nin Fırat'ın doğusuna geçtiğine inanmayız.

Yorumlar