Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kayyum' açıklaması: Bana göre geç atılmış bir adımdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayram Namazı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 28 belediyeye kayyum atanmasına ilişkin olarak 'Bana göre geç atılmış bir adımdır' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin olarak da önemli değerlendirmelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAYRAM NAMAZI SONRASI AÇIKLAMA - TIKLA İZLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

'BÖLGEMİZDEKİ GELİŞMELER HAYRA ALAMET DEĞİL'

Tüm mazlumların, mağdurların aydınlık geleceği için bir vesile olmasını temenni ediyorum. Ekranları başında bizi izleyen aziz milletim, maalesef bu kurban bayramına da bölgemizde ve tüm dünyada sıkıntılarla giriyoruz. Bölgemizdeki gelişmeler hayra alamet değil. Ülkemizde terörle vermekte olduğumuz mücadele bayram demeden, normal zaman demeden aynen devam ediyor.

SURİYE'DE ATEŞKES

Şu anda Suriye'de, gerek Cerablus gerek Rai gerek Halep olsun. Yoğun bir şekilde devam eden ateşler, uçaklarla bombardımanlar sözlerde durulursa bugün itibariyle ateşkes söz konusu. Bunda başarılı olunabilirse bunu bir hafta daha devam ettirme, yine başarılı olursa devamı istikametinde bir çalışma olacak. Bunu G20 zirvesinde gerek Putin gerek Obama ile görüşmelerde kendileri ile ağırlıklı olarak işledik. Dışişleri Bakanlığımıza talimatları verdik. Cenevre'de de Kerry ve Lavrov arasındaki görüşme ile bu karara varıldı. Bu akşam gün batımından sonra gerek Birleşmiş Milletler'in gerek Kızılay ile, gıda, yiyecek, oyunca belirlenen güzergahlardan ağırlıklı olarak Halep'e ulaştırılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ ÜZERİNDE ARAÇ SÜRDÜ - TIKLA İZLE

'DEVLETİN KURALLARINA HERKESİN A'DAN Z'YE UYMASI HEDEFİMİZ'

Şu andaki bütün hassasiyetimiz bu bayramın gerek bölgede gerekse ülkemizdeki operasyonlarla da sükunetin teminidir. Operasyonlara yönelik de ülkemiz içinde şu anda tüm güvenlik güçlerimiz aynı kararlılıkla buna devam ediyorlar. Arzumuz, hedefimiz ülkede birinci derecede huzurun temini noktasında bir defa devletin koyduğu kurallara herkesin a'dan z'ye uymasıdır.

'DEVLET TERÖR ÖRGÜTÜNÜ TARAF OLARAK DEĞERLENDİRMEZ'

Taraflar diye ifadeler kullanılıyor. Hiçbir zaman devlet, terör örgütleri ile taraf olmaz. Devlet devlettir. Devletin yönettiği ülkemizde terör örgütünü devlet bir taraf olarak değerlendirmez. Bunun da bilinmesini isterim. Şu anda da hükümetimiz bu anlayış içerisinde. Atılması gereken adımlar gerek anayasa gerek yasalar ve KHK'larla atılan adımlarda süreci devam ettirmektedir. Ben hükümetimize ve muhalefetimize teşekkür ediyorum.

Biz sabrettik ama en son Gaziantep'teki kına törenlerinde 56 vatandaşımızın şehadeti ile neticelenen saldırı oldu. 14 yaşındaki bir canlı bomba ile bunu yaptılar. Biz hala sessiz mi kalacaktık. Onun üzerinde de bizler de gerek kara harekatı ile ılımlı muhalefete destek verdik. Cerablus adımını attık, ardından Rai hedefimiz var. Türkiye, tehdit altında olmaktan çıkmak zorundadır. Bu kararlı yürüyüşümüz devam ettirilecektir. Burada bir terör koridoru oluşturmaya gayret eden PYD-YPG var. DEAŞ var. Biz bunlara karşı mücadele ile burayı terör koridoru olmaktan çıkartıp bir barış koridoru haline getirmek zorundayız. 

28 BELEDİYEYE KAYYUM

Bu bana göre geç atılmış bir adımdır. Daha önce bu adımın atılması gerekirdi. Belediye başkanlığı yapmış bir insan olarak konuşuyorum. Belediye başkanı seçilmek sizin her türlü tasarrufu yapabilmeniz anlamına gelmez. Siz terör örgütlerine destek veremezsiniz. Sorumluluk alanınız içinde orada yaşayanlara her türlü hizmeti vermekle mükellefsiniz. Hendek açmakla mükellef değilsiniz. Kalkıp da oralarda hayatı aksatmak için hendek açılır mı? Devletten gelen desteği dağa gönderdiler. 

"TEMENNİM ODUR Kİ..."

Zaten yargı sonunda bu karar verilmiştir, süreç görevden alma ile başlatılarak buralara atamalar yapıldı. Ya vali yardımcıları ya kaymakamlarla yönetimler başlamış vaziyette. Temennim odur ki 28 belediye oralardaki halka verilmemiş olan hizmeti vermiş olur. 

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ

Çevre düzenlemeleri devam ediyor. Çevre düzenlemeleri bittiği zaman çok daha güzel olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Ağır vasıtalar bayramdan mıdır bilemiyorum ama belli saatlerde yoğunluk yoktu. Çok çok rahat bir imkan var. Bundan sonra ağır vasıtaların falan geçişi rahat olacak. 

Yorumlar