Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Beştepe' mesajı: Yenikapı ruhuna uygun hareket edelim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adli Yıl Açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adli Yıl Açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2016-2017 Adli Yıl Açılış Töreni'nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde olmasından dolayı katılmayacaklarını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na da göndermede bulunarak, "Millet adına görev yapan yargının milletin mekânında adli yıl açılışını yapması yargı bağımsızlığına göle düşürmez. Bir kez daha milletin mekânına hoş geldiniz diyorum. Diğer kurumların temsilcilerine de Yenikapı ruhuna uygun hareket etmelerini diliyorum" dedi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Sayın Başbakan, Sayın Yargıtay Başkanı, Yüksek Yargı organlarımızın kıymetli mensupları, adalet teşkilatımızın değerli mensupları, muhterem misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Milletin evine hoş geldiniz. 2016-2017 Adli yılının milletimiz ve devletimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.

“KÜLLİYE’DEKİ TÜM ÇALIŞMA MEKANLARI MİLLETİN VE DEVLETİN MALIDIR”

İçinde bulunduğumuz bu mekân elbette ki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bir parçasıdır. Ancak bu mekân bulunduğumuz yerine hemen aşağısına inşa edilmekte olan kütüphane ve çok amaçlı salonumuz ki burası sergi salonlarından oluşan büyük toplantıların yapılabileceği yerler ve herkese açıktır. Tüm çalışma mekânları milletin ve devletin malıdır. Bizler görev süremiz boyunca çalışmalarımızı burada yürütmekle mükellefiz. Bizden sonra gelecekler de bu mekânı kullanmaya devam edecekler.  Kongre ve kültür merkezimiz Ankara’daki büyük bir eksikliği gidermek için kullanıma açılmıştır. Bu bina aynı zamanda opera binası işlevini görecek bir yapıya da sahiptir. Kongre ve kültür merkezimiz artık tüm kamu kurumlarının geniş katılımlı toplantılarına ev sahipliği yapacaktır.

“YENİKAPI RUHUNA UYGUN HAREKET EDİLMELİ”

Nitekim Yargıtay Başkanımız, Adli Yıl açılışı burada olmasaydı bir otelin eksi 2'nci katında olacağını söylemişti. Böyle bir merkezin devletin kurumlarının da emrinde olduğunu söyleyerek kendilerini buraya davet ettik. Millet adına görev yapan yargının milletin mekânında adli yıl açılışını yapması yargı bağımsızlığına göle düşürmez. Bir kez daha milletin mekânına hoş geldiniz diyorum. Diğer kurumların temsilcilerine de Yenikapı ruhuna uygun hareket etmelerini diliyorum.

"15 TEMMUZ GECESİ EN İYİ SINAVI VERENLERDEN BİRİ DE ADALET TEŞKİLATIDIR"

15 Temmuz gecesi en iyi sınavı veren kurumlarımızdan biri de adalet teşkilatıdır. Hızla harekete geçen ilk andan itibaren tüm çalışmaları hukuka uygun şekilde yürüten anında açıklamalarını yapmak üzere hukuk olarak gereği neyse yapılacaktır demek suretiyle ilk mesajlarını vermiş ve yargı kapısının arkasına girip gizlenmiştir. Bu tavır çok önemlidir. Yargımıza teşekkür ediyorum. O kutlu mücadele tarihe altın harflerle kazınmıştır. Çanakkale Destanıyla büyüyen gençlerimiz kendi destanlarını yazdılar. Artık tarihi kitaplardan okuyan değil hem okuyan hem yaşayan bir millet olduk bu çok önemli.

“O KAHRAMANLIK BİZİ KENDİMİZE GETİREMİYORSA YAZIKLAR OLSUN”

O gece milletin her rengi iradesine, özgürlüğüne, geleceğine sahip çıktı. Milletimiz o gece görevini yerine getirdi. Artık sıra bizde. Siyasetinde, bürokrasinde görev alan herkeste. Bundan sonra bizim çok daha farklı çalışması lazım. Hiçbirimizin ülkemizin çıkarları dışında hareket etme hakkı yoktur. 15 Temmuz'dan öncesi farklıdır, sonrası farklıdır. Şahsım dahil... Böyle anlarda herkes 15 Temmuz şehitlerinin hikâyesine bakmalıdır. Oradaki kahramanlık bizi kendimize getiremiyorsa yazıklar olsun.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SERT TEPKİ: “EY DÜNYA…”

FETÖ denilen hain yapıyı perişan eden her yerde sergiledikleri adaletsizliklerdir. FETÖ denilen hain yapı milletimizin gönlünde zaten mahkum olmuştu. Emniyet teşkilatımızın yaptığı iş milletimizin gönlündeki bu mahkumiyeti gerçeğe çevirmektir. Madem ki dünyada adaletin üzerinde dönmektedir öyleyse hakim, savcı, avukatlarımıza düşen adaletin en mükemmel şekilde yerine gelmesi için çalışmaktır. Bu süreci hızlandıralım ve hukuk çerçevesi içinde hareket edelim.   O gece 30 küsür kişi darbecilerden öldü, 241 kişi darbe karşısında direnenlerden şehit oldu. Demek ki bizler darbecilere 'Vurun' diye talimat vermedik, 'Yakalayın, adalete teslim edin' dedik. Ey dünya hala bize hangi gözle bakıyorsunuz. Bu millete karşı terbiyesizlik değil mi? Şahsımı vurmaya gelenler günlerce Marmaris'in ormanlarında gizlendi. Bizim jandarmamız onları vurmadı, öldürebilirdi. Ne yaptı, yakaladı, savcıya teslim etti.

 

Yorumlar