Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile ile kadını ayıran her türlü yaklaşımı reddediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Türkiye ile Güçlenen ve Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Aile ile kadını ayıran her türlü yaklaşımı reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Türkiye ile Güçlenen ve Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Türkiye ve tüm dünya kadınlarının Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyor, 8 Mart'ın barışa, dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olmasını diliyorum."

"Kendi merhum anneciğim başta olmak üzere vefat eden tüm annelerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Eşimin ve sevgili kızlarımın da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü yürekten tebrik ediyorum."

"KADIN ADAYLARIN İLGİ GÖSTERDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

"22 gün sonra sandıklara giderek yerel yöneticilerimizi belirleyeceğiz. Belediye başkanlarından muhtarlara kadar her kademede kadın adayların ilgi gösterdiğini görüyoruz.

Siyasete kadın elinin değmesini daima desteklemiş bir kardeşinizim. Buradan tüm kadın adaylarımızı selamlıyorum ve başarılar diliyorum. 8 Mart'ı aracı kılarak devletimizin kadınlara yönelik politikalarını gözden geçiriyor, eksikliği gideriyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın hazırlıklarını güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ekseninde yürütüyoruz. Güçlü aile, sadece millet ve devlet olarak bekamızın değil, aynı zamanda geleceğimizin de garantisidir."

"DUVARLAR ÖREN HER TÜRLÜ YAKLAŞIMI REDDEDİYORUZ"

"Aile ile kadını ayıran, kadını ailenin karşısına yerleştiren, kadın ve aile arasında duvarlar ören her türlü yaklaşımı reddediyoruz. Amacımız kadını, aileyi ve ülkemizi güçlendirmektir. Bizim inancımız ve kültürümüzde aile toplumun temel direğidir. Aile ne kadar güçlüyse toplum da o kadar güçlü olmuştur."

"İNSANLIĞIN İSTİKBALİ ADINA TEHLİKELİ BULUYORUZ"

"Güçlü ailenin ilk ve en önemli şartı ise güçlü kadındır. Hal böyleyken aileyle kadını ayıran, kadını ailenin karşısına yerleştiren, kadınla aile arasında duvarlar ören her türlü yaklaşımı reddediyoruz, farklı ambalajlar içinde toplumumuza sunulan bu tür bakış açılarını sadece milletimizin değil, tüm insanlığın istikbali adına tehlikeli buluyoruz."

"KADIN HAKLARI DİYE ORTALIĞI AYAĞA KALDIRANLAR..."

"Filistin'deki katliamları görmezden gelenlerin tutarlı, etkili ve tarafsız olabilmesi mümkün değil. Soruyorum size, kadın hakları diye ortalığı ayağa kaldıranlar, Gazze'de hayatını kaybedenler için seslerini çıkardılar mı? Filistin'de diplomatik girişimlerimiz ve yardımlarımızla kendi duruşumuzu sergiliyoruz. İnsanlığın geri kalanına süreli hak, hukuk dersi verenlerin İsrail'in soykırım politikaları karşısında harekete geçtiğini gördünüz mü?"

"28 ŞUBAT'IN KARANLIĞINDAN ÇIKMAK ÇİLESİZ OLMADI"

"Kendi mahallelerindeki kadına yönelik tacizleri, şiddeti, ayrımcılığı, haksız uygulamaları asla gündeme getirmezler. Başörtüsüne özgürlük başta olmak üzere kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapılmasını anayasa kuralı haline getirdik. Her kim kadın hakları konusunda eski Türkiye'den övgüyle bahsediyorsa sizlerin mücadelesine kara çalıyordur. 28 Şubat'ın karanlığından çıkmak çilesiz olmadı."

Yorumlar