Kısa Cuma Mesajları - Dostlarınıza özel değişik kısa ve resimli - 8 Temmuz Cuma Sözleri!

Cuma mesajları kullanıcılar için her hafta önem taşıyor. Dostlarınıza ve sevdiklerinize özel paylaşacağınız kısa uzun, ayetli, resimli cuma sözleri ve mesajlar büyük ilgi görüyor.

En çok paylaşılan cuma mesajları, kullanıcılar tarafından paylaşmak için tercih edilen mesaj türleri arasında ilk sıralarda yerini alıyor. Her hafta farklı ve değişik içeriğiyle internet kullanıcıları tarafından gören birbirinden özel cuma sözleri, Dijital teknoloji'nin gelişmesiyle daha fazla ihtiyaç duyulmaya başladı.  Cuma günü mesajları akıllı telefonların hayatınıza girmesiyle de fazla rağbet görmeye başladı. En güzel (Cuma günü mesajları) siz değerli takipçilerimiz için bu sayfada toparladık. Peki, Cuma gününün diğer günlerden ayrıcalığı nedir? Cuma Günü kelime anlamı ile “el-cumu‘ati” kelimesi, “toplamak, bir araya getirmek” anlamına gelen “cem‘” kökünden türetilmiş bir isimdir. Müslümanlar öğle saatinde camide toplanıp birlikte cuma namazı kıldıkları için Arapların daha önce “arube” dedikleri haftanın bu gününe “cuma günü” denilmiştir. Geçmiş yıllarda daha çok kısa mesaj (SMS) olarak gönderilen cuma mesajları, teknolojinin gelişmesi sonrasında yerini  Whatsapp, facebook , Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan resimli mesajlara bıraktı. Gelişen teknoloji hayatı kolaylaştırırken insanlar arasında iletişimi de sanal hale getirdi.   

RESİMLİ CUMA MESAJLARI EN FAZLA TERCİH EDİLİYOR

Resimli Cuma mesajları kullanıcılar tarafından en fazla tecih edilen mesaj türü arasında yer alıyor. Cuma günlerine ayrı bir anlam katan Cuma Mesajları, son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile de daha çok talep görmeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda sevdiklerimizin cuma günlerini SMS ve telefonla tebrik ederken, son dönemlerde akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle SMS'ler yerini whatsapp, facebook ve twitter alırken. Mesajlar facebook kullanıcısı tarafından da büyük ilgi görüyor. 

CUMA MESAJLARI KISA - UZUN

  • Sevdiğiniz için bir kere mutlu olup, bin kere pişman olacağınız bir sevgiyi yaşamamanız dileğimle! Düşleriniz gerçek olsun ancak gerçeğiniz katiyen düş olmasın. Hayırlı cumalar...
  • Yakınlık ne zamanla ne mekânla sınırlıdır. Eller Allah'a açıldığında akla ilk gelen sevilenlerdir. Aklımda yüreğimde ve duamdasınız.
  • Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. 
  • Ya Rabbi; sana açılan elleri, sana yönelen gönülleri, sana bükülen boyunları, sana yalvaran dilleri, ne olur boş çevirme. Hayırlı cumalar.
  • Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu sizle olsun. Hayırlı cumalar dilerim.

Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem. ” Diyen Sevgilinin (S.A.V) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile Hayırlı Cumalar.

Allah’tan bir dua gibiPeygamber’den bir amağan gibi sevabınız bol olsun! Hayırlı Cumalar…

Mevlana diyor ki; Dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste. Hayırlı Cumalar!

Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek dinimizin seçtiği haftanın özel günü olan cumanızı kutlarım

CUMA GÜNÜ RESİMLİ MESAJLARI

CUMA MESAJLARI ARKADAŞA 

Allah’ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberin (s.a.v) şefaati üzerimize olsun. Hayırlı Cumalar.

Dua çiceğini duydun mu hiç ? Mevla sevilenleri sevenlerin duasıyla korurmuş. Mevlam seni de, seni sevenlerin duasıyla korusun. Cumamız mübarek olsun..

Allah’ım, ‘kin, kibir ve kim ne der’ hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız mübarek olsun.

Allah'ım, habibin Muhammed Mustafa'ya, ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et. Âmin, cumamız mübarek olsun. 

Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.

Ey Rabbim, bize Cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasiplendir. Bize ateşin kokusunu duyurma. Amin, hayırlı cumalar dilerim.

Sevdiğiniz için bir kere mutlu olup, bin kere pişman olacağınız bir sevgiyi yaşamamanız dileğimle! Düşleriniz gerçek olsun yalnız gerçeğiniz asla düş olmasın. 

Sağanak sağanak rahmet yağsın yuvanıza, her gün Resulullah girsin rüyanıza, melekler amin desin dualarınıza! Dualarda buluşmak dileğiyle, hayırlı Cumalar. 

Allah’tan bir dua gibi Peygamber’den bir armağan gibi sevabınız bol olsun! Hayırlı Cumalar.

Rabbim Seni bugün de dua edenlerden her daim şükredenlerden, sevmeyi bilenlerden, cennette gezenlerden eyle! Hayırlı Cumalar.

Eğer Din, Ölümden önce bir işe yaramazsa, Ölümden sonra hiçbir işe yaramayacaktır ” 

EN GÜZEL CUMA MESAJLARI

Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.

Öyle bir dua et ki; günahın tövbenin büyüklüğünden ağlasın. Şeytandan yaradan sığınki sefsin seni değil; sen nefsini yakasın. Cumanız mübarek olsun.

Allahım! Bilerek veya bilmeyerek isledigimiz hatalarimizi, günahlarimizi bagsla. Bizlere Merhamet buyur. süphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin.

Duaların geri çevrilmeyeceğibugünde rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri rahmetinden mahrum bırakmasın güzel Mevlam.

İnsan; Geçmişin Hasretçisi, Geleceğin Özlemcisi, YaşadığıAnın Şikayetçisidir! ALLAH bizi şikayet değil Şükredenlerden eylesin. 

Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi sahimiz var. Allah dedim, dostum dedim, 99ismine mühür vurdum, üstüne.

CUMA GÜNÜNÜN "FAZİLETİ" VE ÖNEMİ 

Allahu Teâlâ kuran-ı kerimde kullarına Cuma namazını farz kılmış ve bu görevi ifa eden ve bu günün kıymetini bilen müminlere pek çok ihsan verileceğini müjdelemiştir. Cuma günün önemini belirtmek için, Hz. Ali (kerremallahu vechehû) rivayet edildiğine göre, “Cuma günü olduğunda, kuş kuşa, vahşi hayvanlar vahşi hayvanlara, yırtıcılar da yırtıcılara, ‘Selâmün aleyküm bu gün Cuma günüdür’ derler.” Allah Teâlâ her ümmete haftanın bir gününü ibadet ve toplanma günü olarak vermiş, ümmet-i Muhammed için ise günlerin efendisi olan Cuma gününü hediye etmiştir.

CUMA GÜNÜ YAPILMASI TAVSİYE EDİLEN İBADETLER

Cuma günü tavsiye edilen ibadetler vardır. Cuma gününü en iyi şekilde değerlendirmek isteyenlerin yapması makbul olan ibadetlerin maneviyatı güçlendirdiği, karşılaşılan her türlü zorluğa ve sıkıntıya sabırla tevekkül etmeyi sağladığı dişle getirilmiştir.

İslam âlimlerine göre Cuma günü;  Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.

Peygamber efendimiz, Cuma gecesi iki rekât namaz kılıp, her rekâtta bir Fatiha, bir Ayet-el Kürsü, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salavat okuyan, beni rüyada görür.

Cuma namazından sonra şu duayı okumak müstehabdır:  “Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu’îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke.”

CUMA GÜNÜ SELAMLAŞMANIN ÖNEMİ

İnsanların en acizi dua etmeyen,en cimrisi de selam vermeyendir! Size biri Selamün Aleyküm derse Aleyküm Selam demek farzdır. Esselamü Aleyküm denince de, ve aleykümsüsselam denmelidir. Peygamber Efendimiz; Selamün Aleyküm diyen 10 Sevap kazandı. Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi diyen 20 Sevap kazandı. Bir başkası da Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve berekatühü dedi 30 sevap kazandı buyurdu.

CUMA MESAJLARI AYETLİ

Ebû Hüreyre ile İbn Ömer (ra)'den rivayet edildiğine göre bu iki sahâbî Resûlullah (sav)'in minber üzerinde şöyle buyurduğunu duymuşlardır: “Bazı kimseler cuma namazlarını terketmekten ya vazgeçerler veya Allah Teâlâ onların kalplerini mühürler de gafillerden olurlar ” Semüre (ra)'den rivayet edildiğine göre Resûlullah (sav) şöyle buyurdu: “Her kim cuma günü abdest alırsa ne iyi eder; hele boy abdesti alırsa, o daha iyidir ”

Selmân (ra)'den rivayet edildiğine göre Resûlullah (sav) şöyle buyurdu: “Bir kimse cuma günü boy abdesti alarak elinden geldiğince temizlenir, saçını sakalını yağlayıp tarar veya evindeki güzel kokudan süründükten sonra câmiye gider, fakat orada yan yana oturan iki kimsenin arasını açmaz, sonra Allah Teâlâ'nın kendisine takdir ettiği kadar namaz kılar, daha sonra sesini çıkarmadan imamı dinlerse, o cumadan öteki cumaya kadar olan günahları bağışlanır.”

Şüphesiz biz yeryüzünde olan şeyleri, onun üzerinde ziynet/süs yaptık. Böylece insanların hangisinin amel bakımından daha güzel olduğunu denemek istedik. (Kehf-7) Hayırlı Nurlu Cumalar.

62:9 - Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrıldığı(nız) zaman, Allah'ı anmaya koşun, alışverişi bırakın Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.

62:10 - Namaz kılındıktan sonra yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan (nasibinizi) arayın Allah'ı çok anın ki kurtuluşa eresiniz.

62:11 - Bir ticaret ve eğlence gördükleri zaman hemen dağılıp ona gittiler ve seni ayakta bıraktılar De ki: "Allah'ın yanında bulunan, eğlenceden ve ticaretten de hayırlıdır Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır"

PEYGAMBER EFENDİMİZ BUYURUYOR Kİ

Peygamber efendimiz buyurdu ki: "Elbette ölüm acılarından birinin şiddeti, üçyüz kere kılıç vurmaktan daha şiddetlidir."

Sual: İnsan ölürken ruhunu sadece bir melek mi alır yoksa başka melekler de bulunur mu? ve ölüm anında insanın hâli nasıl olur?

Cevap: Bu konu ile alakalı olarak, İmam-ı Gazâlî hazretleri, “Dürre-tül Fâhire fî-keşf-i ulûm-il-âhıre” kitabında buyuruyor ki:
“Allahü teâlâ, insanı hayatı boyunca, dünyada durdurur. Belli olan eceli gelinceye, rızkı tükeninceye ve ezelde takdir edilmiş olan amelleri bitinceye kadar, dünyada durur. Ölümü yaklaştığında dört melek gelir. Bunların biri, ruhunu sağ ayağından, biri sol ayağından, biri sağ elinden ve biri sol elinden çekerler. Çok defa, ruhu gargara hâline gelmeden, melekleri, yaptıkları işleri, kendi âlemlerinde durdukları hâl üzere görür. Eğer dili söylerse, onları haber verir. Çok defa da, gördüğü şeyleri, şeytanın bir işi zanneder. Lisanı tutuluncaya kadar hareketsiz kalır. Bu hâlde, yine melekler ruhunu parmak uçlarından çekerler. Soluğu ise, sanki saka kırbasından su boşalır gibi, gırıl gırıl öter. Fâcirin ruhu da yaş keçeye takılmış olan diken çekilir gibi çıkarılır ki, bunu insanların en üstünü olan Peygamber efendimiz haber verdi. Bu hâlde iken o kimse, karnını diken ile dolu zanneder. Ruhunu da, sanki bir iğne deliğinden çıkıyor, gök yere bitişiyor ve kendisi arasında kalıyor zan eder. Hazret-i Ka’bül-ahbârdan, ölüm nasıl oluyor diye sual edilince, cevaben;

'Bir diken dalını bir kişinin içerisine koymuşlar. Ve kuvvetli bir kimse onu çekiyor. Kestiğini kesiyor. Kalan kalıyor gibi buldum' buyurmuştur. Peygamber efendimiz de buyurdu ki:

(Elbette ölüm acılarından birinin şiddeti, üçyüz kere kılıç vurmaktan daha şiddetlidir.)
İşte bu zamanda insanın cesedi terler. Gözleri süratle iki tarafa gider. Burnunun iki tarafı çekilir. Göğüs kemikleri kalkar, soluğu kabarır, benzi sararır.”

BU DUAYI OKUYAN KİMSEYE MUHTAÇ OLMAZ

Bu duayı okuyanlar ve buna devam edenler başkasına muhtaç olmazlar. Allahü teâlâ başkalarına muhtâc etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır. “Ey Ganî, Hamîd, Mübdi, Mu’îd, Rahîm, Vedûd olan Allahım. Beni halâl ettiklerinle iktifâ ettir, haramlara düşürme. Fadlınla, ihsân ederek beni Senden başkasına muhtaç etme! Demektir.

Cuma günü sabah namazından önce okunacak olan denizköpüğü kadar da olsa günahları affolur “Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh”   

Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, belâdan, kötü işlerden korur.” (İhlas. Kul hüvallahü ehaddır. Muavvizeteyn, kul euzülerdir.)

Cuma günü 80 salavat getirenin, 80 yıllık günahı affolunur. 

Cuma günü ya da gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.

CUMA SAATİ BAŞLAMA VE BİTİŞ ZAMANI!

Cuma namazı saatlerinin bitiş zamanı illerin namaz saatlerine göre değişiklik gösterir. Cuma namazı saati öğle namazı saatinden yaklaşık olarak yarım saat ile 45 dakika sonrasında bitmektedir.

Yorumlar