Komutan Güler 'ölüm kalım savaşı' demişti! Kan donduran kareler...

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere yönelik olarak operasyona ait çok çarpıcı kareler ortaya çıktı.

Hakkari Çukurca'da PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar devam ediyor. Mehmetçik'in zorlu koşullarda nasıl mücadele verdiği ise bölgeden gelen fotoğraflarla gözler önüne seriliyor.

KOMUTAN 'ÖLÜM KALIM SAVAŞI VERİLİYOR' DEMİŞTİ

Bölgeyle ilgili olarak dün Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada özellikle Çukurca için 'Teröristler Kaletepe'den tamamen söküldü. Çukurca'da çok önemli sonuçlar aldık. Orada ölüm kalım savaşı veriliyor. Teröristlerin yuvalandığı 12 noktaya bir takvim içinde girilecek' ifadelerini kullanmıştı.

Yaşar Güler'in 'ölüm kalım savaşı veriliyor' dediği mücadelenin detayı bölgeden gelen karelerle daha net bir şekilde anlaşıldı. Mehmetçik Çukurca'da bu zorlu koşullarda mücadele ediyor. 

Teröristler mağara içlerinden böyle pusu kuruyor.

Bölgede geçtiğimiz bir haftalık süreçte 13 asker şehit oldu, onlarca terörist ise etkisiz hale getirilmişti.

PKK'lı teröristlerin bölgeye yerleşme amacında olduğu biliniyor. TSK bölgede bu amaçla çok önemli bir mücadele yürütüyor.

NAMLULAR MAĞARALARDAN ÇIKARILMIŞ

PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirildiği önemli noktalardan olan Kale Tepe'de çekildiği belirtilen fotoğraflarda PKK'lı teröristlerin mağaraların içlerine nasıl mevzilendiği açık bir şekilde görülüyor. Teröristlerin Doçka ve Zağros silahlarının namlularını mağara dışına çıkardıkları ve bu şekilde pusuya yattıkları anlaşılıyor. Bu kareler bölgedeki mücadelenin zorluğunu da gözler önüne seriyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

YAŞAR GÜLER DÜN 'ÖLÜM KALIM SAVAŞI VERİLİYOR' DEMİŞTİ

Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler dün gazetecilere Çukurca'daki operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada “Teröristler Kaletepe'den tamamen söküldü. Çukurca'da çok önemli sonuçlar aldık. Orada ölüm kalım savaşı veriliyor. Teröristlerin yuvalandığı 12 noktaya bir takvim içinde girilecek” demişti.

Yorumlar