Çördük otu nedir? Faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır?

Diğer ismi zufa olan Çördük otu nedir? Faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır? sizin için araştırdık.Haberimizde...

Ülkemizde pek bilinmeyen bir diğer ismi Zufa otu olan Çördük otu faydasıyla dikkat çekiyor.Peki bilinen diğer ismi zufa olan Çördük otu nedir? Faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır? sizin için araştırdık.Haberimizde...

Çördük otu nedir?

Türkiye yeraltı ve yerüstü zenginlikleri göz önünde bakıldığında cennet gibi ülke olduğu aşikar. Güneyinden, kuzeyine, doğusundan batısına çeşit çeşit otun, bitkinin yaşam alanı olan Türkiye, bu konuda oldukça zenginliğe sahip. Peki ismi pek bilinmeyen ancak şifa kaynağı olan Çördük otu nedir? sizin için araştırdık. Çördük otu bir diğer ismi zufa otu olarak bilinmektedir. Ülkemizde kullanımı pek yaygın olmayan bu ot çeşitli hastalıklara iyi gelmektedir. Menşei tam olarak bilinmese de daha çok Güney Avrupa ile veOrta Asya anayurdu olarak bilinir. Çok sert yapısyıla bilinen bu bitki yarı çalıdır. Kökü ise kazık kök olarak bilinir. Boy yapısı incelendiğinde 30 ila 100 cm olarak ortaya çıkan çördük otu yarı odunsu olan gövdesiyle oldukça sert bir bitkidir. Peki Çördük otunun faydaları nelerdir?

Çördük otunun faydaları

Çördük otu daha çok akdeniz iklimine sahip yerlerde varlığını sürdürmektedir. Bu sebeple Türkiye'de de güney kesimlerde yaşamaktadır. Çördük otunun faydalarına bakıldığında oldukça şifalı bir bitki olduğu gözlerden kaçmıyor.

Çördük otunun en bilinen faydalarından biri idrar söktürücü özelliğidir.

Çördük otunun bilinen bir diğer faydası ise öksürüğü kesmesidir, bronşit gibi hastalıklara şifadır.

Çördük otu boğaz ağrısına, kronik nezleye karşı oldukça etkilidir.

Sigara içenlerin en büyük sorununa da oldukça faydalıdır. Çördük otu balgam söktürücüdür.

Kışın en büyük kabusu soğuk algınlığına karşın terletmeye olan faydası sebebiyle dikkat çekicidir. 

Modern dünyanın en büyük problemlerinden olan sindirim sistemine olan faydası ve boşaltımına olan yararı pek bilinmesede metabolizmaya oldukça faydalıdır.

Sara gibi hastalıklarda krizin hafif atlatılmasına yardımcı olur.

Görüldüğü gibi çördük otunun faydaları sayılmakla bitmiyor. Peki bu mucizevi bitki, çördük otu nasıl kullanılır? 

Çördük otu nasıl kullanılır

Faydaları say say bitmeyen çördük otunun nasıl kullanacağının yöntemleri oldukça basittir. Çördük otunu kullanım şekli; bir bardak ısıtılmış kaynar suya bir tutam koyulur. Ağzı kapatılır. 10 dakika demlenmesi beklenir. Posası süzüldükten sonra limonla ya da balla tatlandırılarak içilir. 

Bir dipnot paylaşacak olursak limon sıkılan çördük otunun faydası daha artacakatır. Çördük otunun hoş görseli sebebiyle eski zamanlarda süs eşyası olarak da kullanıldığı bilinmektedir.

Yorumlar