Prisma uygulaması Facebook kullanıcılarını çok sevindirecek

Akıllı telefon kullanıcılarının en sevdiği uygulamalardan biri olan Prisma uygulaması yakın zamanda Facebook kullanıcıları için de geliyor. Merakla beklenen uygulama fotoğraflara renk katacak.

Geçtiğimiz yaz çıkan ve hemen büyük ilgi gören Prisma uygulaması yakında Facebook kullanıcılarına sunulacak. Artık kullanıcılar profil footğraflarını istedikleri sanat eserine dönüştürebilecek. Piyasa da büyük ilgi gören fotoğraf düzenleme uygulamalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu uygulamaların kimi indirilme rekoru kırarken kimisi ise unutulup gidiyor. Bunun yanı sıra artık birçok fotoğraf düzenleme uygulaması da birbirine benziyor ve farklı seçenekler sunmuyor. Prisma uygulmaması ise indirilme rekoru kıranlardan oldu. Önce İOS daha sonra da Android kullanıcılarına sunulan uygulama şimdi de Facebook'a gelmeye hazırlanıyor.

UYGULAMA ÇOK SEVİLDİ

Popüler uygulamalardan biri olan Prisma uygulamasının içinde Heisenberg, Mononoke, Mondrian, Running in the storm, Udnie ve Urban gibi çok çeşitli efektler bulunuyor. Bu seçeneklerden biri biri seçildiğinde kolayca düzenlenen fotoğraflar gerçek bir sanat eserine dönüşüyor. Sosyal medyada da sürekli gündeme gelen Prisma uygulmasının şimdilik Facebook'a hangi tarihte geleceği belli değil. Fakat Facebook popüler uygulamaları kendi içerisinde toplamayı sevdiğinden yakın bir tarihte çıkması bekleniyor. Prisma'nın efektlerine göz diken dünyaca ünlü sosyal ağ daha önce de snapchatin hikaye özelliğine göz dikmişti. Gücüne güç katmaya ve yenilenmeye devam eden Facebook sadece Prisma değil Whatsapp, Instagram ve Messenger gibi daha pek çok uygulamayı kendi hizmetleri içerisinde sunuyor.

FACEBOOK YENİLENİYOR

Uygulamaları yakından takip eden Facebook Prisma uygulamasının efektlerini de kendi hizmetlerine dahil ederek fotoğraflarda değişiklik yapmayı sağlayacak. Bunun yanı sıra aynı efektlerle canlı yayınlar yapılacağı da belirtiliyor. Adını daha da yükseğe çıkartmaya kararlı olan sosyal paylaşım sitesi canlı yayın ve fotoğrafla birlikte aynı zamanda videoları da sanat eserine dönüştürecek. Paylaşım sitesinin ürün müdürü Chris Cox katıldığı bir söyleşi de konuşurken yapay zeka ile canlı videoların, Monet ya da Van Gogh gibi ünlü ressamların eserleri gibi görünmesi sağlandı. Cox ayrıca söyleşi de kamerayı gerçekten güzel bir yaratıcı araç haline getirdiklerini ve bunun halihazırda oldukça yatırım yaptıkları türden bir şey olduğunu söyledi.

Yorumlar