Cimbom'un yıldızı İngiliz devine transfer oluyor!

Galatasaray'ın ligde sergilediği performansta önemli rolü olan yıldız oyuncuyu İngiltere'den iki dev kulüp istiyor. Yıldız oyuncu için ayrılan bütçenin 420 milyon TL olduğu iddia edildi.

Galatasaray şampiyonluğa koşarken, yıldız oyuncuları da Avrupa kulüplerinin takibinde. Bu oyunculardan biri de Sacha Boey.

Boey bu sezon gösterdiği performansla şimdiden birçok takımın kadrosunda görmek istediği isimler arasında yerini aldı. Bu takımların başında ise iki İngiliz ekibi Arsenal ve Crystal Palace var.

İngiliz basını, Crystal Palace'ın yeni sezonda Boey'i kadrosuna katmak için çalıştığını ve 19.5 milyon euro (420 milyon TL) bütçe ayırdığını iddia etti. Haberde, Arsenal'in de oyuncuyu istediği, almak için daha yüksek bir bedeli gözden çıkartmak durumunda olduğu da vurgulandı.

Sacha Boey de bu sezon G.Saray ile şampiyonluğu kazandıktan sonra Avrupa'nın seçkin liglerinde futbol oynamak istediğini belirtmişti. Genç oyuncu, Fransa'nın alt yaş kategorilerinde milli formayı giymesine rağmen henüz A takıma çağrılmadı. Transferin ardından bu yolun da kendisine daha güçlü şekilde açılacağına inanıyor.

C.Palace'ın menajer değişikliğine gideceği ancak Boey konusundaki tavrının değişmeyeceği de belirtildi. "Böyle niteliklere sahip bir sağ beki her teknik adam onaylayacaktır." denildi.

G.Saray'ın oyuncuya 22 milyon Sterlin değer biçtiği de belirtildi. Sacha Boey'in rüyalarını Premier Lig'in süslediği de öne sürüldü.

22 yaşındaki Fransız sağ bek, 30 maçta takımın skor gücüne de 1 gol ve 3 asistlik katkı sağladı.

Yorumlar