CHP'den açıklama: Gündemimizde kurultay yok

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunurken "Genel merkezimizin ve Sayın Genel Başkanımızın gündeminde bir olağanüstü kurultay çağrısı yoktur" dedi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunurken "Genel merkezimizin ve Sayın Genel Başkanımızın gündeminde bir olağanüstü kurultay çağrısı yoktur" dedi.

TEZCAN'IN AÇIKLAMASINDAN SATIR BAŞLARI

''GENEL BAŞKAN SON 1 YILDA TÜRKİYE SİYASETİNİN GÜNDEMİNİ BELİRLEMİŞTİR''

Yakışık olmayan, nezaketsiz, şık olmayan bir tutumdur. Sayın Genel Başkan, son 1 yıl içerisinde Türkiye siyasetinin gündemini belirlemiştir.

Sayın Genel Başkanımız Millet İttifakını kurarak muhalefetin etkin sonuç almasını sağlamakla mı yanlış yapmıştır. Sayın Genel Başkanımız yanlış bir Cumhurbaşkanı adayı mı göstermiştir? Sayın Genel Başkanımız, bu meselelerde olgunlukta karar verecek bir siyasetçi olduğunu göstermiştir. Sayın Genel Başkanın genel başkanlıktan başka bir ihsana ihtiyacı yoktur. Örgütün tabanı genel başkanımıza vereceği ihsanı vermektedir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yöntemdir. Buraya iç iktidar kavgalarıyla gelmedik. 

''CHP GRUBU OLARAK ETKİN BİR MÜCADELE VERECEĞİZ''

 "Yeni yasama döneminin başarılı geçmesini diliyoruz. Yeni dönemde özellikle etkisizliştirilmeye çalışılan TBMM’nin yetkilerini kullanma konusunda bütün milletvekillerinden kararlı bir tutum bekliyoruz. Bir tek adam dönemi yaşıyoruz. Buna karşı en etkili ve güçlü mücadeleyi parlamento verecektir, yetkilerini koruyarak.  Önümüzdeki dönem CHP Grubu olarak bu çerçevede etkin bir mücadele vereceğiz. Meclis’te bulunan bütün partilerin de aynı şekilde devam etmesini bekliyoruz. Bu şekilde devam edecek herkesle birlikte hareket etmeye hazırız. Tek adam rejimi ilk KHK’sıyla aslında anayasayı askıya alarak yola çıktığını gösterdi. KHK çok açık bir biçimde kanunla yapılması gereken hususların KHK ile yapıldığını gösteriyor. Yeni dönem bu KHK ile kötü başladı. Kötü devam etmemesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bundan sonra da muhtemelen cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle Türkiye’de hukuk düzeninin tamamen ortadan kaldırılmasının amaçlandığı bir döneme giriliyor.

''EREN ERDEM ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMALI''

Eren Erdem hukuka aykırı bir biçimde, siyasi bir operasyonla tutuklanmıştır. Doğru bir yargılamayla beraat edeceğinden şüphemiz yoktur. Ceza muhakemeleri kanununa aykırı bir biçimde tutuklanmıştır. 2 yıldır dokunulmazlığı olmayan ve 38 kez yurt dışına giriş çıkış yapan Eren Erdem bugün kaçma şüphesi var diye tutuklanmıştır. Bunun üzerinden yürütülen kirli propagandanın da hiçbir etkisinin olmayacağını ve kamu vicdanında mahkum edileceğini biliyoruz. Eren Erdem’in derhal özgürlüğüne kavuşması gerekir."

Yorumlar