CHP ve HDP arasında ipleri geren iddiaya Dursun Çiçek'ten yanıt

Selahattin Demirtaş’ın dokunulmazlık oylamasıyla ilgili “CHP askerden brifing aldı” 7 Haziran seçimlerinde aralarında su sızmayan iki parti arasındaki ipleri gerdi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın “dokunulmazlık oylaması öncesi Genelkurmay Başkanlığı tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na brifing verildiği” iddiası iki parti arasında ipleri gerdi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken iddiayı tekrarlarken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “İddiayı şiddetle kınıyoruz” dedi

DEMİRTAŞ: GÜÇLÜ KAYNAKLARDAN DUYDUM

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhuriyet Gazetesi'nden Selin Ongun'a verdiği röportajda "Şunu çok net söyleyeyim. Dokunulmazlıklarla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan dolaylı olarak brifing aldığını duydum. Bu bir dedikodu da olabilir, bilemiyorum. Fakat bunu gerçekten güçlü kaynaklardan duydum" dedi.

Demirtaş'ın bu sözleri siyaset arenasına bomba gibi düşerken, iki partiden art arda tansiyonu yükselten açıklamalar geldi.

‘ASKER KÖKENKİ MİLLETVEKİLİ ARACILIĞIYLA YAPILDI’

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken konuyla ilgili "Biz bu konuda daha öncede görüşlerimizi aktarmıştık. CHP’nin asker kökenli bir milletvekili aracılığıyla sağlanan bir ilişkiden bahsediyoruz ve Genelkurmay Karargahında belirlenen bir tavrın Kemal Kılıçdaroğlu şahsında CHP’ye kurumsal olarak dayatıldığını söylüyoruz. Ortaya çıkan oylama sonucu da bunu gösteriyor. Oylamada da CHP’de kamuoyuna yansıdığı gibi öyle 15-20 'evet' oyu falan çıkmış değildir yani CHP’den çıkan ‘evet’ oyunun sayısı daha fazladır. CHP, Genelkurmay’ın da direktifleriyle yüksek oranda bir 'evet' oyu vermiştir dokunulmazlıklarla ilgili" dedi.

O İSİM DURSUN ÇİÇEK Mİ?

Baluken’in asker kökenli milletvekili olarak milletvekili Dursun Çiçek’i kastettiği konuşulurken, Baluken "Bu yönlü bir isim açıklamamıza gerek yok. Gazeteci arkadaşlar da mantık kırıntıları üzerinden ilerlerse bence sonuca ulaşırlar" ifadelerini kullandı.

CHP’DEN SERT TEPKİ: ACİZLİĞİN GÖSTERGESİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP'nin brifing iddialarına ilişkin, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin referandum oylamasından önce Silahlı Kuvvetler’den brifing aldığı, Silahlı Kuvvetler üzerinden kendisinin bilgi aldığı, ulaştırıldığı gibi bir iddiayı şiddetle kınıyoruz. Bir genel başkanın dedikodular, kendi ifadeleriyle ‘duyum’ üzerinden ‘kesin bilmiyorum ama böyle duydum’ diyerek bir muhalefet partisine muhalefet etmeye çalışması en basit deyimle acizliğin göstergesidir" dedi.

CHP ile HDP arasındaki yapılan karşılıklı açıklamalar ile siyasi arenada tansiyon yükselirken gündemdeki isimlerden CHP Milletvekili Dursun Çiçek konuyla ilgili AjansHaber'e açıklamalarda bulundu. Çiçek, "HDP’nin ifade ettiği altı boş bir iddia. Bu açıklamaları arkası olmayan bir bilgiye belgeye dayanmayan sadece bir iddia olarak görmek gerekir" dedi.

CHP Milletvekili Dursun Çiçek’in konuyla ilgili AjansHaber’e yaptığı açıklamalar şöyle;

ARKASI OLMAYAN BOŞ BİR İDDİA

HDP’nin ifade ettiği altı boş bir iddia. Sanırım Meclis’te dokunulmazlıklarla ilgili yasanın geçmesine tepkisini duygusal olarak tepki verilmiş olabilir. Ya da bu kararı biraz da kirletmek için böyle bir açıklama yapılmış olunabilir. HDP eğer elinde varsa bir somut belge onu açıklasın. Yoksa zaten Genel Merkez bu açıklamayı yalanlayacak.  Bu açıklamaları arkası olmayan bir bilgiye belgeye dayanmayan sadece bir iddia olarak görmek gerekir.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek

HDP SİYASETEN YANLIŞ YOLDA

Demirtaş CHP’ye yüklenerek yanlış yamaktadır. Özgürlükler kapsamında ve halklar kapsamında en kucaklayıcı sosyal demokrat parti CHP’dir. AKP varken CHP ile uğraşması siyaseten yanlıştır.

MERKEZİ BİR KARAR SÖZ KONUSU DEĞİL

CHP olarak dokunulmazlık konusunda ilk tavrımızın sebebi, bizim CHP milletvekilleri olarak içimizden gelen böyle bir yasaya, böyle bir Anayasa değişikliğine ihtiyaç olmadığına inanmamızdır. Çünkü AKP, istediği milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırabilecek güçtedir.

Ancak 2. Turda teklifin referandum aralığında kalması, ülkede bir sıkıntı yaratır şeklinde düşünen milletvekillerinin 2. Turda evet oyu verdiklerini düşünmek mümkün olabilir. Ayrıca bu konuda merkezi bir karar alınması söz konusu değildir. Milletvekilleri hür iradeleriyle kendi kararlarını değiştirmişlerdir.

AKP’NİN YENİ BİR ALGI OPERASYONU

Dokunulmazlıkların kaldırılması için gündeme gelen yasanın AKP’nin yeni bir şovu, yeni bir algı operasyonu olduğunu düşünüyorum.  Buradan önemli bir sonuç çıkmayacaktır. AKP’nin bu süreçteki esas amacı CHP’yi HDP’nin bulunduğu kaleye doğru itmekti. Bunda da başarılı olamadığı için algı operasyonu AKP açısından fiyaskoyla sonuçlandı.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar