CHP seçim hazırlıklarına erken başlıyor

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta partisinin il başkanlarını Kahramanmaraş’ta toplayacak. Olası erken seçime yönelik çalışma yapılacak toplantıda ‘sandık çevresi örgütlenme modeli’ de toplantının konularından biri olacak.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu bayram tatilinden sonra yoğun bir tempo bekliyor. Bayramla birlikte siyasete kısa bir mola veren Kılıçdaroğlu’nun, bugünden itibaren yoğun bir programı olacak. CHP Lideri, bugün İstanbul’da Tarık Akan’ın Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda düzenlenecek cenaze töreni ile Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazına katılacak. Daha sonra Ankara’ya dönecek olan Kılıçdaroğlu, salı günü Ordu’ya geçecek ve burada Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın merhume annesi adına Fatsa’da yaptırdığı Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu’nun açılışını gerçekleştirecek.

ÇANKAYA’DA ZİRVE

Ordu’dan sonra Ankara’ya geçecek olan Kılıçdaroğlu’nun burada bayramdan önce randevu talep ettiği Başbakan Binali Yıldırım’dan randevusuna yanıt gelmesi durumunda görüşmeleri bekleniyor. Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun, Yıldırım’a son dönemde çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle görevden alınanlara ilişkin partisine ulaşan mağduriyet şikayetleriyle ilgili dosya sunması bekleniyor.

CHP Lideri Kılıçadaroğlu, önümüzdeki hafta cuma günü ise Kahramanmaraş’a geçerek partisinin il başkanları toplantısına katılacak.

SEÇİM HAZIRLIKLARI ERKEN BAŞLATILACAK

Toplantının 2 gün süreceği ve 81 il başkanının da katılması bekleniyor. Toplantıda, seçim hazırlıkları için düğmeye basılacak ve CHP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘andık çevresi örgütlenme modeli’ masaya yatırılacak. Olası erken seçime yönelik hazırlıkların yapılacağı modele göre, CHP her sandık için en az 2 kişiden oluşan sandık sorumlularını şimdiden belirleyecek. Sandıklarda görevlendirilen parti üyeleri, seçimlere kadar geçecek sürede tüm örgütlenme çalışmalarından sorumlu olacak. Parti içi eğitime alınacak olan sorumlular, kendi sandığında oy kullanacak seçmenlere ilişkin çalışmalar yürütecek. Gerekirse ev ziyaretleri yapılarak yarın seçim olacakmış gibi seçmenle yüz yüze temas kurulacak. Ayrıca, seçim günü sandıklarda ‘müşahit’ olarak görev almak isteyenler belirlenecek.

Yorumlar