CHP: Başbakan OHAL'in uzayabileceği mesajını verdi

CHP kaynakları, Başbakan Binali Yıldırım'ın OHAL'in uzayabileceği mesajını verdiğini belirtti.

CHP kaynakları, Başbakan Binali Yıldırım'ın OHAL'in uzayabileceği mesajını verdiğini belirtti. Yapılan açıklamada imzasız ihbarlarla ilgili olarak da genelge hazırlanacağı ifade edildi.

ASILSIZ İHBARLAR İÇİN GENELGE

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen görüşmenin perde arkası bilgileri yansıdı. Kılıçdaroğlu görüşmede 12 Eylül dönemini hatırlatarak ihbarsız mektupların varlığına işaret etti. Başbakan Binali Yıldırım'ın buna karşılık bu tür bir genelgenin çıkartılacağı sözünü verdiği öğrenildi.  Genelgenin geriye doğru işleyebileceğine de dikkat çekildi.

AKADEMİSYENLERİN DURUMU

Kılıçdaroğlu'nun akademisyenlerin durumuna ilişkin endişelerine de Başbakan'ın MİT ve YÖK'ten gelen raporların dikkate alındığını söylediği ifade edildi. 

BANK ASYA MAĞDURİYETLERİNE BAŞBAKAN'DAN 'GÜLEN ÇAĞRISI' YANITI

Bank Asya konusunda da mağduriyetlerin konuşulduğu görüşmede Başbakan'ın 2014 sonrası Gülen'in çağrısından sonraki hesap hareketlerine bakılıdığını söylediği CHP kaynaklarınca belirtildi. 

Kılıçdaroğlu'nun OHAL'in sona ermesi görüşünü öne sürdüğü Başbakan'dan ise bu konuda OHAL'in uzatilabileceğine dair sinyaller verdiğinin altı çizildi. 

GÖRÜŞME İKİ SAATE YAKIN SÜRDÜ 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, partisinin genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sona erdi. Görüşme 1 saat 45 dakika sürdü.

Yorumlar