"CHP, 2-3 aya bölünecek, yeni bir sol parti çıkacak"
Eski CHP’li Savcı Sayan’a göre Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’nin teklifine ‘evet’ demesinin arkasında başka sebepler var.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine destek vereceklerini açıklamasının ardından CHP içinden art arda aksi yönde açıklamalar geldi. Özellikle CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP’li vekiller; Eren Erdem, Mehmet Bekaroğlu, Barış Yarkadaş ve Erdoğan Toprak, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun tam aksine ‘hayır’ oyu kullanacaklarını açıkladı. Siyaset kulislerinde ise ‘hayır’ oyu kullanacağını açıklayan bu 5 isim dışında CHP’li çoğu vekilin de bu konudaki görüşünün olumsuz olduğu konuşuluyor.
Eski CHP’li Savcı Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'evet ' deme kararının ardındaki sebepleri açıkladı. Savcı Sayan, Kılıçdaroğlu'nun halkın tepkisinden çekindiği için AK Parti'nin teklifini desteklediğini belirtirken, eş zamanlı olarak da partideki vekillere 'hayır' oyu kullanması yönünde direktif verdiğini söyledi. Savcı Sayan, CHP içindeki çatlağın daha da derinleştiğini belirtti. Sayan, 2-3 ay içerisinde Kılıçdaroğlu yerine başka bir ismin başkanlık koltuğuna oturmazsa parti içinden yeni bir oluşumun ve yeni bir partinin çıkacağını iddialarında bulundu.
Dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinde Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’nin teklifine verdiği desteği değerlendiren Savcı Sayan, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyunun baskısından korktuğu için direk olarak hayır diyemedi. Bu danışıklı bir dövüştür, böyle bir durum söz konusu değil. Kılıçdaroğlu tamamen danışıklı bir şekilde bu işi götürüyor. Oylamada da bunu gösterecektir. Çoğu vekilin ‘dokunulmazlık’ oylamasında ‘hayır’ oyu kullanacağı düşüncesindeyim” dedi.
“KILIÇDAROĞLU’NUN ERTUĞRUL KÜRKÇÜ’DEN FARKI YOK”
Hükümeti zor duruma düşürecek ne varsa ona destek veriyorlar. Kılıçdaroğlu vekillerine kapalı görüşmelerde ‘hayır’ oyu kullanmalarını tavsiye etmiştir. Kılıçdaroğlu’nun ‘dokunulmazlıkların kaldırılması’ konusunda da hiçbir samimiyeti yoktur. Türkiye yararına olan hiçbir politika da bu zamana kadar samimi davranmadı. Ertuğrul Kürkçü’den farklı bir bakış açısına sahip değil.
“KILIÇDAROĞLU ALGI OPERASYONU YAPACAK”
CHP’li bazı vekiller Kılıçdaroğlu’na rağmen AK Parti’nin teklifine destek verebilirler. Destek verecek vekiller ne kadar etkili olabilir belli değil. Kılıçdaroğlu burada ikinci bir taktiği daha uyguluyor. Oturum gizli yapılacağı için olası bir dokunulmazlıkların kaldırılması kararı çıkmayınca, “AK Partililerin dosyası kabarıktı. Bu yüzden korktular ve oy vermediler. Biz CHP’liler oy verdik” diyerek bir algı operasyonu oluşturmak isteyecektir. AK Parti bu konuda bir kontrol mekanizması sağlayarak bu oylamada fire vermediğini halka söyler.
“KILIÇDAROĞLU’NUN GİZLİ AJANDASINDA…”
CHP’nin herkesi memnun edebilir miyim diye bir anlayışı var. Atatürkçülere, ulusalcılara, Alevilere veya Kürtlere göz kırpanlar var. Onların genel başkanları da CHP Atatürk’ün partisidir imajının arkasına sığınarak görevini yürütüyor. Yoksa bugüne kadar CHP’nin içindeki vekiller ayrılıp yeni bir sol parti kuracaktı. Kılıçdaroğlu’nun gizli ajandasında kesinlikle Türkiye’nin yararına olacak bir şey yok.
“BAYKAL, DAVUTOĞLU’NU TEBRİK EDERKEN, KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI MANİDAR”
CHP Genel Başkanı böyle devam ederse parti içi ayrım söz konusu olabilir. Dün Deniz Baykal’ın Başbakan Davutoğlu’nu yaptığı konuşma sonrası tebrik ettiği anlarda Kılıçdaroğlu da grup toplantısında Başbakan Davutoğlu’nu itibarsızlaştırmak için çaba sarfetmesi manidar bir durum. Bugün MHP’ye yapılan operasyonu daha önce de CHP yaşamıştı. CHP’yi millilerden uzaklaştırıp Kılıçdaroğlu’na verdiler. Kılıçdaroğlu da Atatürkçü kimliğinin arkasına sığınarak bu oyunun bir parçası oluyor.
“KILIÇDAROĞLU DEĞİŞMEZSE, CHP BÖLÜNECEK, YENİ BİR SOL PARTİ ÇIKACAK”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2-3 ay içerisinde değişmezse CHP bölünecektir. Eğer şantaj ve kumpaslarla CHP içerisinde yeni bir parti kurmak isteyenler bertaraf edilmezse parti içinde ciddi bir bölünme gerçekleşecek. Bu bölünmenin ardından yeni parti çıkacaktır.
“KILIÇDAROĞLU, ÜST AKIL NE DİYORSA ONU UYGULAMAYA ÇALIŞIYOR”
Kemal Kılıçdaroğlu, üst akıl ne diyorsa onu uygulama çalışıyor. CHP’nin sadece ismi kaldı. O marka altında Kılıçdaroğlu ucuz politikalarını devreye sokmak istiyor. Şöyle düşünün ki Türkiye’nin ünlü bir markasını alıp, kendi deponuzdaki kalitesiz ürünlerle o markanın adı altında satacaksınız. CHP için de son durum budur. Kılıçdaroğlu kendi kirli politikalarını CHP gibi bir markanın altında piyasaya sürmeye çalışıyor.
KEMAL KILIÇDAROĞLU DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI İÇİN NET KONUŞTU
ŞAHİN MENGÜ'DEN 5 CHP'Lİ VEKİLE 'DOKUNULMAZLIK' ÇIKIŞI (AJANSHABER ÖZEL)
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.
Yorumlar