Charlie Hebdo dergisi hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yayın dolayısıyla Charlie Hebdo dergisi yetkilileri hakkında resen soruşturma başlattı.

İslam'ı ve Müslümanları hedef alan çirkin karikatürleri ile bilinen Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Derginin Erdoğan'a yönelik yaptığı ahlaksız saldırı tüm Türkiye tarafından kınanırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili olarak harekete geçti.

"CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇUNDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Savcılık, mizahın arkasına saklanarak çirkin bir şekilde Erdoğan'a saldıran dergi yetkilileri hakkında resen soruşturma başlattı. Savcılık tarafından yapılan açıklamada, "Charlie Hebdo isimli derginin yetkilileri hakkında Türk Ceza Kanunu 12, 13 ve 299'uncu maddeleri gereğince Cumhurbaşkanına hakaret suçundan resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

"TÜM ÜLKELERİ VE YÖNETİCİLERİ BİRLİKTE MÜCADELE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Başta Fransa olmak üzere tüm ülkeleri ve yöneticileri son haftalardaki provokatif saldırılara karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar