Cerattepe için karar günü! Rize'ye girişler durduruldu...

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin 'ÇED olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulmasına ilişkin davada karar duruşması öncesinde büyük önlemler alındı.

Artvin'in Merkez ilçesi sınırlarında bulunan Cerattepe bölgesinde maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporunun iptal davasında bugün karar duruşması yapılacak. Karar öncesinde Artvin ve Rize'de büyük önlemler alındı.

ARTVİN VE RİZE VALİLİKLERİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Önlemlerle ilgili olarak Artvin Valiliği'nden yapılan açıklamada duruşma öncesi ve sonrası tüm eylemlerin yasaklandığı belirtilirken gece yapılan son açıklamada yasakların bir ay süreceğinin altı çizildi. Yine aynı kapsamda Rize Valiliği'nden de önemli bir açıklama yapıldı. Rize Valiliği, duruşma öncesinde Olağanüstü Hal (OHAL) kanunu kapsamında gösterilerin yasaklandığını açıkladı. Eylem amacıyla kente tüm girişler de yasaklandı.

ÇED OLUMLU RAPORUNA KARŞI YÜRÜTME DURDURMA DAVASI

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporunun iptal davasında bugünkü duruşmadan kesin kararın çıkması bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu’ raporuna karşı yürütmeyi durdurma ve iptali için dava açılmıştı.

RİZE İDARE MAHKEMESİ KARARI VERECEK

Davada karar duruşması bugün Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek. Dava duruşması öncesinde, maden karşıtı eylemleri düzenleyenYeşil Artvin Derneği dağıttığı bir bildiri ile bölge halkını duruşmaya davet etti.

VALİLİKLERDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Bölgede kararın ardından olumsuzlukların yaşanmaması için Artvin ve davanın görüleceği Rize'de valiliklerden önemli uyarılar yapıldı.

RİZE'YE EYLEM AMAÇLI GİRİŞLER YASAKLANDI

Artvin ve Rize valiliklerinden yapılan açıklamada illerde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığı belirtilirken, Rize'de eylem amaçlı şehre girişlerin de yasaklandığı belirtildi.

Yorumlar