Cerablus'a yakın köyde şaşırtan gizli tünel!

Cerablus'a yakın bir köyde DAEŞ'li teröristlerin kullandığı tespit edilen gizli bir tünel bulundu.

Cerablus'un terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılmasının ardından bölgenin çevresinde de temizlik operasyonları sürüyor. Türkiye'nin hava desteği altında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri köy köy bölgeyi DAEŞ'ten temizlemeye devam ediyor. Bu kapsamda devam eden operasyonlarda Cerablus'a yakın bir bölgede bulunan bir köyde, terör örgütü militanlarının kullandığı belirtilen bir gizli tünel bulundu.

30 METRE UZUNLUĞUNDA TÜNEL BULUNDU

Cerablus'un ardından Fırat Nehri'nin batı kıyısında terör unsurlarına yönelik mücadelesini sürdüren ÖSO güçleri, Sucu Çayı'nın kuzeyinde bulunan Hırbe köyünü kurtardı. Köyün kurtarılmasının ardından bölgede tuzaklanan patlayıcı ve düzeneklerin aramasına başlandı. Bu arama esnasında 30 metre uzunluğunda bir tünel bulundu.

4-5 KİŞİ BİR ARADA KALABİLİR

Bulunan tünelin DAEŞ terör örgütüne bağlı keskin nişancılar tarafından kullanıldığı anlaşıldı. Tünelin genişliği, 4-5 kişinin bir arada kalabileceği büyüklükte.

TUVALET VE UYUMA ALANLARI VAR

Teröristlerin uzun süre dışarıya çıkmadan barınmasına imkan verecek şekilde hazırlanmış tünelde yiyecekler, tuvalet ve uyuma için alanlar bulunuyor. Akü kullanılarak aydınlatması yapılan tüneldeki en ilginç ayrıntı ise cibinlik tutturulmuş bir karyola görülmesi oldu.

KAYA KADAR SERT TOPRAK ZEMİNE İNŞA EDİLMİŞ

ÖSO güçleri, tünelin kaya kadar sert bir toprak zeminine yapıldığını, köyü ele geçirmelerinden hemen önce içeridekilerin burayı terk ettiğinin anlaşıldığını bildirdi.

Yaklaşık 3 yıldır DAEŞ terör örgütünün elinde bulunan Cerablus'u kurtarmak amacıyla 24 Ağustos'ta büyük bir operasyon başlatan ÖSO kuvvetleri, aralarında Cerablus'un da olduğu bir çok yerleşim bölgesini terörist unsurlardan temizledi.

Yorumlar