Cemil Bayık kimdir? Aslen nereli ve yakalandı mı?

Terör örgütü PKK'nın üyelerinden Cemil Bayık kimdir sorusu internette insanlar tarafından aratılıyor. Cemil Bayık aslen nereli ve yakalandı mı sorularının cevabı Ajanshaber.com'da.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği talimatlar doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadele konusunda taaaruza geçti. Türkiye'yi tehdit eden PKK Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar büyük ses getirdi. Bu operasyonlar kapsamında terör örgütünün tepe kadrosunda yer alan Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın yakalandığı iddia ediliyor. İnsanlar şimdi Cemil Bayık kimdir sorusuna yanıt arıyor. Yurt içi ve yurt dışı operasyonlarında düzenlenen hareketlar terör örgütü PKK'nın üzerine bir balyoz gibi indi. Cemil Bayık yakalandı mı sorusu vatandaşlar tarafından dikkat çekiyor. Cemil Bayık'ın durumuyla ilgili merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. Cemil Bayık aslen nereli sorusunun cevabı Ajanshaber.com'da. 

CEMİL BAYIK YAKALANDI MI?

Kandil'e yönelik operasyonlar devam ederken, örgütün elebaşlarından Murat Karayılan ile Cemil Bayık'ın yakalandığı iddiası da gündeme geldi. Gündemdeki iddialara göre 2 teröristbaşı cumartesi günü MİT ekipleri tarafından Türkiye'ye getirilebilir. Örgütün elebaşlarından Karayılan ile Bayık'ın; İmralı'da Abdullah Öcalan'ın yanına gönderileceği de konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

CEMİL BAYIK ASLEN NERELİ?

PKK terör örgütü üyelerinde Cemil Bayık aslen Elazığlıdır. 

CEMİL BAYIK KİMDİR?

Cemil Bayık 1955 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Elazığ'da tamamlayan Cemil Bayık, Murat Karayılan'ın ardından PKK'nın başına gelmiştir. Ankara Dil Tarih Coğrafya FaküItesi’ne bölümünü kazanan fakat okumayan Bayık PKK Terör Örgütünün 18 kurucusundan biridir. 12 EyIüI 1980 sonrasında yurt dışına kaçmıştır.

Örgütün Suriye, Lübnan ve Kuzey Irak’taki kampları iIe Avrupa büro sorumluluğunu yapmaktadır. Cemil Bayık genellikle PKK'nın iki numaralı ismi olarak anılmaktadır. 10 Temmuz 2013 tarihinde Murat Karayılan'ın yerine geçerek hain PKK örgütüne liderlik etmektedir.

OPERASYONLAR BÜYÜK BİR KARARLILIKLA SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK terör örgütüne karşı büyük bir kararlılıkla operasyonlar düzenlemeye devam ediyor. PKK'nın tepe kadrosunda bulunan Cemil Bayık'ın yakalandığı iddialar arasında yer alıyor. Suriye'nin kuzeyine yuvalanan teröristlerin tek tek etkisiz hale getirilmesinden sonra Türk askeri örgütün ana merkezi olarak gösterilen Kandil'e yöneldi. Bölgedeki ilerleyişini sürdüren Mehmetçik'e hava operasyonlarıyla da destek destek veriliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "KANDİL'DE 35 ÜST DÜZEY TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ"

"Size önümüzdeki günlerde farklı müjdelerim olacak" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginde Kandil'e düzenlenen hava operasyonuyla örgütün 35 önemli ismin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yorumlar