Cemal Kaşıkçı'nın dublörünün görüntüleri ortaya çıktı

Suudi Arabistan'dan gelen ekipteki Muhammed M. Almadani'nin, Cemal Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giyip saat ve güneş gözlüğünü takarak binadan sağ salim çıkmış gibi göründüğü belirlendi.

Suudi Arabistan yönetimi, "Kaşıkçı arbedede öldü" dedi ancak yeni deliller cinayetin planlandığını gösterdi. Kimliğini gizli tutarak Reuters’a konuşan üst düzey bir Suudi yetkili, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin Suudi Konsolosluğu'ndan çıkarılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

KAŞIKÇI'NIN DUBLÖRÜ UÇTU, GİTTİ

1961 doğumlu olan Mustafa Muhammed M. Almadani’nin, Kaşıkçı’nın kıyafetlerini giyip Applemarka akıllı kol saati ve güneş gözlüğünü takarak konsolosluktan çıkmış gibi gösterildikten sonra Almadani’nin kıyafetleri Sultanahmet’te çöpe attığını da söyledi. Almadani, Atatürk Havalimanı’na Sky Prime Aviation’a ait jetle geldi, 03.41’de pasaporttan giriş yapıp Mövenpick Hotel’de kaldı. Tarifeli uçakla 00.18’de çıkış yaptı.

KAMERA KAYITLARI KANIT OLDU

Konsolosluktaki ekip Muhammed M. Almadani’nin Kaşıkçı kılığında binadan çıkışının göründüğü kamera kayıtlarını kanıt olarak gösterip Riyad’daki yönetime rapor yazdı. Kaşıkçı’nın Türk yetkilileri uyardığını duyunca onu serbest bıraktıkları ve yakalanmadan ülkeye döndükleri de ifadeye eklendi.

Yorumlar