Cem Uzan kimdir? Toplam serveti ne kadar?

Cem Uzan kimdir sorusu insanlar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki Cem Uzan'ın toplam serveti ne kadar? İşte Cem Uzan ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar...

Bir dönem Türkiye'nin en zengin ailelerinden birine mensup olan Cem Uzan 2002 seçimlerinden beri birçok insanın merak ettiği kişilerden birisidir. İnsanların Cem Uzan ile ilgili merak ettiği soruların başında Cem Uzan kimdir geliyor. Bir dönemlerin dikkat çeken isimlerinden olan Uzan, 16 Aralık 1960 tarihinde Sakarya'da doğdu. Kemal ve Melahat Uzan çiftinin ilk çocuğu olarak doğmuştur. Ailesi Balkan göçmenlerindendir. Bir zamanlar mobil hatlardan olan Telsim'in sahibiydi. Birçok insan Cem Uzan'ın toplam serveti ne kadar sorusuna yanıt bekliyor. Cem Uzan ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

CEM UZAN KİMDİR?

Cem Uzan kimdir sorusu insanlar tarafından merak ediliyor.  Cem Uzan, 16 Aralık 1960 tarihinde Sakarya'da dünyaya geldi. Liseyi İstanbul Alman Lisesi'nde tamamladıktan sonra ABD'de Pepperdine Üniversitesi İşletme Bölümü'nde okudu. Türkiye'de ilk özel televizyonu (Star TV) daha sonra Türkiye’nin ilk ve tek %100 Türk’e ait olan telekomünikasyon şirketini (Telsim) kurmuştur. Sahibi olduğu Star gazetesi, kısa sürede Türkiye'de en çok satan gazetelerden biri olmuştur.

CEM UZAN'IN SİYASİ KARİYERİ

2002 senesinde siyasete atılan Uzan, Genç Parti'nin kurucusu ve ilk Genel Başkanıdır. Parti kurulduktan üç ay sonra katıldığı 3 Kasım 2002 genel seçiminde %7,25 oranında oy aldı. Genç Parti, 22 Temmuz 2007 genel seçiminde %3.03 oy oranı almıştır. İki seçimde de baraj altında kalan Genç Parti milletvekili çıkaramamıştır. 2. Ergenekon iddianamesinde, Şener Eruygur'u askeri darbeye teşvik ettiği iddia edildi. Daha sonra ise, Eylül 2009 tarihinde gizli yollardan Türkiye'den kaçtı. Bir süre Interpol tarafından arandıktan sonra, 12 Ekim 2009 tarihinde, Fransa’ya yaptığı siyasi sığınma başvurusu kabul edildi. 4 çocuk babası olan Uzan, 2009 senesinden beri Fransa'da yaşamaktadır. Bir müddet ara verdiği iş hayatına 2014 senesinde geri dönmüştür.

CEM UZAN'IN TOPLAM SERVETİ NE KADAR?

Cem Uzan'ın toplam servetinin ne kadar olduğuna ilişkin detaylı bir bilgi yer almıyor. Türkiye'de görsel ve işitsel basın alanlarında ilk özel (Star TV), ilk eğlence (Teleon TV), ilk müzik (Kral TV), ilk Türk sineması (Yeşilçam TV) ve ilk Türk dizileri (Dizi TV) televizyon kanalları; ilk özel (Süper FM), ilk arabesk müzik yayını yapan (Kral FM), ilk yabancı müzik yayını yapan (Metro FM) ve ilk slow müzik yayını yapan (Joy FM) radyo istasyonları ile ilk sayısal yayın platformunu (Star Digital) kurarak önemli işler başarmıştır. Mobil iletişim alanında da Telsim şirketiyle GPRS, MMS, WAP, MVS, Bas Konuş gibi hizmetleri Türkiye'de ilk olarak hizmete sokmuştur.

Sahibi olduğu Star gazetesi, Türkiye'de en çok tiraj gören gazete konumuna geldi. Uzan ailesinin yönetiminde bulunduğu Çukurova ve Kepez Elektrik’te imtiyaz sözleşmeleri Haziran 2003’te iptal edildi, 3 Temmuz 2003’te de İmar Bankası ve Adabank’a el konuldu. Şubat 2004'te, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzanlar'ın, İmar Bankası soruşturması çerçevesinde birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el koydu. 

Yorumlar