Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması: Bu gece yarısından önce belki...

Dıişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya Dışişleri Bakanı Lovrov'la Suriye'deki durum hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la sürpriz bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki mevkidaş yaptıkları görüşmede Suriye'deki ateşkesi sağlamak için yürütülen müzakerelerin son durumunu değerlendirdi. Görğşmenin ardından basın mensuplaına görüşme hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, bu gece yarısından önce bölge ile ilgili iyi haberlerin gelebileceğine dair de bir mesaj verdi. 

LAVROV VE ÇAVUŞOĞLU TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Segey Lavrov'un, ateşkes sağlanması konusundaki müzakerelerin son durumu değerlendirdiği belirtildi.

BASIN MENSUPLARINA GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, "Bu gece yarısından önce belki iyi haberler alırız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmenin ardından şöyle konuştu:

Görüşmenin ardından açıklama yapan Çavuşoğlu, "Bayramdan önce ateşkesin başlaması amaçlanıyor. Süreç yakından takip ediliyor. Bu gece yarısından önce belki de iyi haberler alırız. Ateşkes olmadan müzakereler kolay değil. Bu geçiş hükümeti Suriye'yi seçimlere nasıl hazırlayacak, arazide şartların oluşması, DAEŞ'e ve diğer terör örgütlerine yönelik mücadele de devam ediyor. Terör örgütlerinin de Suriye ve Irak'tan temizlenmesi gerekiyor ki bu şartlar oluşsun. Tarafların mutabık kalması yetmiyor. Suriye'de barışın ve huzurun gelmesi gerekiyor. Tarih vermek zor" dedi.

Yorumlar