Çalışma İzni İptal Edilen 28 Bin Öğretmen için MEB'den ‘Yeşil Işık’

Milli Eğitim Bakanlığı FETÖ soruşturması sonrasında KHK ile çalışma izni iptal edilen öğretmenler ve personel için Cemaat ile irtibatı olmayanlara yeniden çalışma izni verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle kapatılan okullarda görevli 28 bin öğretmen ve personel ile ilgili çalışma başlattı. 81 ile yazı gönderen bakanlığın çalışma izinleri iptal edilen öğretmenleri, kurulacak olan komisyonlarda ayıklanacağı belirtildi. Konu ile ilgili başlatılan çalışmada cemaat okullarında görev yapmasına rağmen cemaatle ilgisi olmadığını belirten şikayetlerin etkili olduğu ifade ediliyor. 

CEMAAT İLE İRTİBATI OLMAYANLARA YENİDEN İZİN

MEB, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan okullarda görev yapan öğretmenler ve personel için yeşil ışık yaktı. Kısa bir süre önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı açıklamada; “FETÖ kapsamında kapatılan kurumlarda çalışanların çalışma izinlerinin iptal edildiği, bu uygulama sonunda bazı personelin mağdur duruma düştüğü yönünde başvuruların bakanlığımıza iletildiği anlaşmıştır. Bu şekilde işlem yapılan nedenle illerde valilikler tarafından komisyon oluşturulacaktır. Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat edenlerden ilgili KHK kapsamında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği ya da bağlantısı olmadığı oluşturulan komisyon marifetiyle belirlenen personel listesi valilikler tarafından genel müdürlüğümüze bildirilsin." denildi. Yapılacak çalışama sonrasında FETÖ'cü olmayan öğretmen ve personelin çalışma izinlerinin yeniden düzenleneceği belirtiliyor.

ARTAN ŞİKAYETLER ETKİLİ OLDU

Kapatılan Cemaat okullarında görev yapan öğretmen ve personelin çalışma izinlerinin iptalinden sonra cemaatle ilişkisi olmadığını ifade eden şikayetlerin atması üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı yazdı. "667 Sayılı KHK Kapsamında Çalışma İzni İptal Edilen Personel" konulu yazıda artan şikayet ve mağduriyetlere dikkat çekildi. Yazıda bu gerekçeyle Cemaat ve Cemaat kurumları ile bağı olmadığı, irtibatı bulunmadığı belirlenen kişilerin değerlendirilmek üzere Bakanlığa bildirilmeleri istendi.

İRTİBATI OLMAYANLAR BİLDİRİLSİN

Konu ile ilgili olarak 11 Ekim tarihli Bakan adına Kemal Şamlıoğlu imzalı yazının ilgili bölümünde şu ifadeler kullanıldı: Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat edenlerden ilgi KHK kapsamında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı, bunlarla irtibatı olmadığı; oluşturulan bu komisyon marifetiyle belirlenen personellerin ekteki tabloya işlenerek Bakanlığımızca değerlendirilmek üzere Valilikler tarafından genel müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

100 BİN EĞİTİM KURUMU KAPATILDI

Temmuz ayında gerçekleşen darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen aralarında 15 üniversitenin de bulunduğu yaklaşık bin 100 eğitim kurumu kapatıldı. Bu okullarda okuyan 131 bin öğrenci devlet okullarına yönlendirildi. Bu kurumlarda çalışan 21 bin öğretmen, usta öğretici, uzman ve yöneticinin çalışma izinleri de iptal edildi.

Yorumlar