Saldırgandan şok ifade! 'Ortadoğu'daki kanı durdurmak için yaptım'

Başkent Ankara'daki büyükelçilik binasına elindeki bıçakla girmeye çalışan saldırgan, bacağından vuruldu. Çok sayıda polis ekibinin gittiği olay yerinde, çalışanlar binadaki sığınağa alındı.

Türkiye'nin başkenti Ankara'da en sıkı korunan noktalar arasında yer alan İsrail Büyükelçiliği önünde, bugün öğle saatlerinde silah sesleri duyuldu.

Elindeki bıçakla büyükelçilik binasına girmeye çalışan, nizamiye kapısında durduruldu ve bacağından vuruldu.

İŞTE SALDIRGANIN VURULMA ANI/ VİDEO İÇİN TIKLAYIN

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Yaralı olarak etkisiz hale getirilen saldırgana ait olduğu belirtilen, çanta bomba imha ekipleri tarafından inceleniyor.

Çok sayıda polis ekibinin sevk edildiği büyükelçilik binasında çalışanlar sığınağa indirildi.

İsrail Büyükelçiliği yetkililerinden alınan bilgiye göre saldırıda yaralanan diplomat ya da çalışan yok. Saldırgan, yaralı olarak etkisiz hale getirildi.

'ORTADOĞU'DAKİ KANI DURDURMAK İÇİN YAPTIM'

İsrail Büyükelçiliği'ne girmek isterken yaralanan Osman Nuri Çalışkan, girişimi Ortadoğu'daki kanı durdurmak için yaptığını söyledi. 

İSRAİL MASLAHATGÜZARI'NDAN AÇIKLAMA

İsrail'in Ankara Maslahatgüzarı Amira Oron: Olay sırasında elçilik yolundaydım.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN SALGIRGAN AÇIKLAMASI

Ankara Valiliği: Saldırganın herhangi bir örgütle bağlantısı yok

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

İsrail Büyükelçiliği’ne girmek isterken vurularak etkisiz hale getirilen ve gözaltına alınan kişinin kimliği belli oldu.

1978 Konya doğumlu saldırganın isminin Osman Nuri Çalışkan olduğu ortaya çıktı.

'Ortadoğu’yu değiştireceğim' diye bağırarak İsrail Büyükelçiliği’ne girmeye çalışan Osman Nuri Çalışkan’nın akli dengesinin yerinde olmadığı, Karaman’da yaşadığı ve inşaat işçiliği yaptığı öğrenildi.

ALMANYA VE İNGİLTERE BÜYÜKELÇİLİKLERİ TERÖR TEHDİDİYLE KAPANMIŞTI

Almanya ve İngiltere’nin DAEŞ terör örgütünün saldırı tehdidine karşı büyükelçiliklerini kapatması sonrası İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlık yetkilileri, spesifik bir terör tehdidi olmadığı ortaya çıkması karşın, Almanya ve İngiltere büyükelçiliklerinin güvenlik durumları öne sürülerek tedbiren kapalı tutulduğu yönünde kendilerine bilgi verildiğini kaydetti.

‘BU DURUMDA BÜYÜKELÇİLİĞİ KAPATMAK MAKUL BİR TEDBİR’

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Moore açıklama yaptı. Moore, ‘Türk yetkililer tehdide karşı uygun tedbirleri alıyor. Fakat böyle bir durumda büyükelçiliği kapatmak makul bir tedbir’ dedi.

İSTİHBARAT ÜZERİNE YAPILAN ÇALIŞMALAR SONUCU 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bakanlık yetkililerince terör örgütü DAEŞ’in Almanya ve İngiltere büyükelçiliklerine yönelik eylem arayışında bulunduğu istihbaratı üzerine yapılan çalışmalar sonucu 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Şüphelilerin terör gruplarıyla bağlarına dair bulguya rastlanmadığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre DAEŞ terör örgütünün 13-17 Eylül'de İngiltere veya Almanya büyükelçiliklerine yönelik eylem arayışında bulunduğu yönünde alınan istihbarat alındı. İstihbarat uyarınca Almanya ve İngiltere’nin ilgili servisleriyle işbirliği yapıldı. İçişleri Bakanlığı yetkilileri, bu süreçte Almanya ve İngiltere büyükelçilikleriyle yakın çalışıldığını, güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve gelişmeler hakkında da elçiliklerin bilgilendirildiğini ifade etti.

Öte yandan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Moore, Türk güvenlik yetkililerinin bu konuda, her zamanki gibi kendilerine mükemmel destek sağladığını belirti.

Yorumlar