Bursa'da kömür yerine doğalgaz desteği

Kentte doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak ve hava kirliliğine son vermek amacıyla dar gelirli 2 bin ailenin evine doğalgaz getirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursagaz tarafından, doğalgaz kullanımını yaygınlaştırarak, hava kirliliğine son vermek amacıyla dar gelirli aileler için başlatılan "Ücretsiz Doğalgaz Kampanyası" kapsamında 2 bin ailenin evine doğalgaz tesisatı döşendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Alemdar Mahallesi'nde kampanyadan yararlanan aileleri evlerinde ziyaret etti.

Altepe, burada yaptığı konuşmada, Bursagaz ile başlattıkları kampanya çerçevesinde, kentte 22 bin ihtiyaç sahibi hane belirlendiğini kaydetti.

Hane tespiti için tüm şehirde doğalgazın az kullanıldığı bölgelerin ortaya çıkarılması için hava kirliliği testlerinin yapıldığını belirten Altepe, "Testler sonucunda negatif çıkan merkez Osmangazi ve Yıldırım ile İnegöl'deki 49 mahallede hemen icraata geçildi. Söz konusu ilçelerde belirlenen 3 bin 600 hane sahibi proje kapsamında, tek tek ziyaret edildi." ifadesini kullandı.

Yapılan çalışmalar sonucunda 2 bin hanenin doğalgaz desteği  almaya uygun bulunduğunu aktaran Altepe, şöyle devam etti:

"Kampanya çerçevesinde, Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi ailelere tesisat döşeme, doğalgaz sobası, set üstü ocak ve kış aylarında aylık 50 lira yakıt yardımında bulunuyoruz. Bursagaz da proje onay bedeli almayarak, güvence bedelinin de 5'te 1'ini tahsil ederek, kampanyaya katkı sağladı. Bu, bir doğalgaz seferberliğidir. Başlattığımız kampanya çerçevesinde, en dar gelirli vatandaşımız bile artık Bursa'da doğalgaz kullanabilecek. Ayrıca tüm iş yerlerine çağrıda bulunuyorum, bir yandan üretirken diğer yandan çevreyi, havayı kirletmeyelim. Topluma, insanlara saygılı olalım. Herkes doğalgazı kullansın ve bizler de bu konuda elimizden gelen desteği verelim. Bursa, bu konuda da örnek ve öncü olsun."

Hüsniye Özkeser de evine doğalgaz gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah, devletimize zeval vermesin." değerlendirmesinde bulundu.

Ziyarette Altepe'ye Bursagaz Genel Müdürü Markus Rapp, Alemdar Mahallesi muhtarı Abdullah Akay da eşlik etti.

Yorumlar