Esnaf dolara karşı birlik oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına vatandaşlar ve esnafın desteği artarak devam ediyor.

Bursa'da mermer işletmeciliği yapan bir kişi, 2 bin dolar bozdurarak, makbuzunu getirene mezar mermerini vatandaşlara ücretsiz verecek.

Merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi'nde mermer işletmeciliği yapan Enes Alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek olmak ve vatandaşların döviz bozdurarak ülke ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla kampanya başlattı.

Enes Alan, babasıyla başlattıkları bu kampanyada iş yerlerine ve mezar taşlarının üzerine astıkları ''2 bin dolar bozdurup fişini getirene 30'luk mezar taşı bedava", ''Dolarını bozdur mezar taşını götür'' yazısıyla kampanyaya destek veriyor.

Alan, mermerci olarak doların yüksek olmasının kendilerini de olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Vatandaşların 15 Temmuz darbe girişiminden sonra artık bazı durumlarda dik durduklarında başarılı olabileceklerini anladığını belirten Alan, ''Biz de kendi TL'mize sahip çıkmak amacıyla 2, 3 veya 5 bin dolarını bozdurup, makbuzunu getiren vatandaşlarımıza mezar taşını hediye ediyoruz. Bizim mesleğimiz, işimiz bu. Bunu yapabiliyoruz. Belki başka meslektaşlarımıza örnek olur. Onların da böyle bir duyarlılık gösterebilir. Bu sayede insanları, bazı ihtiyaçlarını karşılamak için olsa bile dolarını bozdurmaya ikna edebiliriz diye düşündük, böyle bir kampanya başlattık.'' diye konuştu.

DOLAR BOZDURANA HALI HEDİYE

Kars'ta bir esnaf, Türk lirasına sahip çıkmak için döviz bozduranlar için hediye kampanyası başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına vatandaşlar ve esnafın desteği artarak devam ediyor.

Kars'ta Şehitler Mahallesi İnönü Caddesinde halı satışı yapan İnan Koçu, bin dolar bozdurduğuna dair makbuz getirene 500 lira civarındaki 4 metrekare halı hediye etme sözü verdi.

Koçu, dolarını bozduran vatandaşları mağazalarına beklediklerini ifade ederek, "15 Temmuz sürecinden sonra ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkındayız. Biz de millet olarak elimizden geleni yapaya çalışıyoruz, üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız." dedi.

DOLAR BOZDURAN EV ALIRKEN KOMİSYON ÖDEMEYECEK

Adıyaman'da bir emlakçı, 20 bin dolar bozdurarak makbuzunu getiren müşterilerinden komisyon ve danışmanlık ücreti almayacak.

Hastane caddesinde emlakçılık yapan Yusuf Yükçü de kampanyaya destek vererek, 20 bin dolar bozdurup makbuz getirene çeşitli hizmetleri ücretsiz vermeyi vadediyor.

Yükçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için kampanya başlattıklarını söyledi.

Doların yükselmesinin esnafı kötü yönde etkilediğini dile getiren Yükçü, "Halkı da çok etkiliyor. O nedenle böyle bir kampanya yapmaya başladım. 20 bin dolar bozdurarak makbuzunu getiren, gayrimenkul alan herkesten komisyon ve danışmanlık ücreti almıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dünya 5'ten büyüktür' sözünü şimdi daha iyi anlıyoruz. Bütün herkese örnek olacak bir kampanyadır." dedi.

Kampanyanın Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman'da da ilgi gördüğünü aktaran Yükçü, dolar bozdurma kampanyasının birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu belirtti.

TÜRK LİRASINA SAHİP ÇIKANA MANDALİNA BEDAVA

Malatya'nın Darende ilçesinde manav dükkanı bulunan bir esnaf, Türkiye genelinde başlatılan dolar bozdurma kampanyasına destek veriyor.

Darendeli esnaf Bekir Sağlam da 200 dolar bozdurup makbuzunu getirene 5 kilogram mandalinayı ücretsiz veriyor.

Sağlam, Türkiye'yi ekonomik dar boğaza itmeye çalışan hiçbir kesimin buna gücü yetmeyeceğini söyledi.

15 Temmuz'da ülkeye sahip çıktıkları gibi bugün de aynı güç ve iradeyle milletin bekası için Türk lirasına sahip çıkacaklarını vurgulayan Sağlam, şunları kaydetti:

"2002 yılından beri ülkemize sürekli bir taciz var. Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde milli olma yolunda ilerledikçe düşmanlarımız sürekli çelme takma peşinde. Bize engel oluyorlar. Nasıl 15 Temmuz büyük bir hayra vesile olmuşsa bu tür olaylar inşallah bizim yerli üretimimizi artırarak gücümüze güç katacak. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi Rusya, Çin, İran ile TL üzerinden alışveriş yapmaya başladığımız zaman, bu demek olacak ki Türk lirası uluslararası arenaya taşınacak ve sonrasında şer gözüken bu olay büyük bir hayra dönüşecek. Ben böyle düşünüyorum."

DOLAR BOZDURANA BEDAVA TIRAŞ

Malatya'da bir erkek kuaförü, 250 dolar bozdurarak, makbuzunu getiren vatandaşları ücretsiz tıraş edecek.

Saray Mahallesi'nde erkek kuaförü işleten ortaklar Hasan Türkoğlu ile Uğur Dişçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek olmak ve vatandaşların döviz bozdurarak ülke ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla kampanya başlattı.

Dişçi ve Türkoğlu, kuaför dükkanlarına astıkları "250 dolar bozdurup fişini getirene tıraş ücretsiz" yazısıyla kampanyaya destek veriyor.

Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların ülkesine ve devletine sahip çıkması gibi şimdi de ekonomiye sahip çıkacağına inandığını belirtti.

Dişçi ise 250 dolar bozduranı ücretsiz tıraş kampanyasına yeni başladıklarını belirterek, "250 doları bozdurup, makbuzunu getireni ücretsiz tıraş edeceğiz. Dolar bozdurma kampanyasını destekliyoruz. Biz de dolar bozdurma kampanyasına destek olmak için arkadaşımla bunu düşündük. Cumhurbaşkanımıza destek olalım istedik." dedi.

200 DOLAR BOZDURANA 5 LİTRE SÜT

Kırklareli'nde bazı besiciler, Türkiye genelinde başlatılan "dolar bozdurana ikram" kampanyası kapsamında dolar bozduran vatandaşlara süt hediye ediyor.

Merkeze 5 kilometre uzaklıkta bulunan Karakoç Köyü Muhtarlığınca başlatılan kampanya kapsamında köyde yaşayan 8 besici, 200 dolar bozduran vatandaşlara 5 litre inek sütü verecek.

Köy Muhtarı Hüseyin Uzun, Türk lirasına sahip çıkmak amacıyla köylerinde "200 dolar bozdurana 5 litre süt bedava" kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kampanya kapsamında dolar bozduran 2 vatandaşa süt ikram ettiklerini aktaran Uzun, Türk lirasına sahip çıkacaklarını kaydetti.

Besicilerden Ali Çepis ise Türk ekonomisini canlandırmak için kampanyaya destek verdiklerini dile getirdi.

Türk lirasına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Çepis, dolar bozduran her vatandaşa süt vermeye hazır olduklarına işaret etti.

GAZETE DE BEDAVA

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir yerel gazetenin sahibi, 500 dolar bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşlara bir yıllık ücretsiz gazete gönderiyor.

Marmaris ilçesinde 15 yıldır yayın yapan Marmaris Gündem gazetesi sahibi Temel Irmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına duyarsız kalamadığını söyledi.

Erdoğan'ın 15 Temmuz'daki ilk açıklamasını sosyal medya hesabından canlı yayınlayan gazeteci Irmak, "Ülkemiz bilinçli olarak bir takım çevreler tarafından suni ekonomik kriz oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu en başta Sayın Cumhurbaşkanımız gördü. Bizler de yerel gazeteci olarak hem okuyucularımızın dikkatini suni krize çekmek hem de Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmamak için böyle bir kampanya başlattık." dedi.

Türkiye'ye faydalı birer birey olmayı istediklerini dile getiren Irmak, "Üzerimize ne düşerse ülke adına yapmaya her zaman hazırız. Bu kampanya ile de bunu göstermeyi amaçladık. Varolduğumuz ülkemize her şeyimiz feda olsun. 500 dolarını bozdurup makbuzunu getiren her vatandaşa bir yıllık gazete aboneliğini ücretsiz veriyoruz." diye konuştu.

Yorumlar