Bülent Orakoğlu: Saldırılar PKK'nın sonunun geldiğinin habercisi

Eski istihbaratçı Bülent Orakoğlu, terör örgütü PKK’nın sivilleri hedef almasının sonunun geldiğinin işareti olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK son saldırılarında sivilleri hedef alıyor. Ankara Güvenpark’taki saldırıdan bu yana düzenlenen saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Kayıplar maddi açıdan da vatandaşın günlük yaşamını, Güneydoğu’da bölge halkının refahını hedef alır hale geldi.

Terör örgütü PKK’nın şehirlerde büyük kayıplar vermesinin ardından geri çekilmesi sonucunda eylemler de şehirlere yöneldi. Son bombalı saldırılar da bunun sonucu olarak karşımıza çıktı.

Sur’da, Silopi’de, Nusaybin’de, Cizre’deki büyük yıkımın ardından şehirlerdeki bombalı saldırılar örgütün yeni taktiği oldu.

Son saldırılarda örgütün artık sivilleri hedef aldığının altını çizen Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, terör örgütünün Kürt vatandaşlarının desteğini kaybettiğini belirterek son saldırıların önemli mesajları barındırdığının altını çizdi.

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, Midyat'taki terör saldırısını değerlendirdi.

Ayrılıkçı terör örgütlerinin taban desteğini kaybettiklerinde sivilleri hedef aldıklarını ve bunun sonucunda da bitme noktasına geldiklerini geçmiş örneklerden bildiklerini belirten Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, AjansHaber’e şu değerlendirmelerde bulundu:

“TERÖR ÖRGÜTÜ KÜRT VATANDAŞIMIZIN DESTEĞİNİ KAYBETTİ”

Biz Güneydoğu’da terörle mücadele ederken vatandaşımızı ayırıyoruz. Terör örgütü ayıramıyor şu anda. PKK öz yönetim denilen bölgelerde Kürt vatandaşlarımızın desteğini kaybetti. Onların normal yaşamlarını, insan haklarını engelliyorlar. İnsanları güvenlik güçlerine karşı kalkan gibi kullanma faaliyetlerine bulundular.

“PKK’NIN SON SALDIRILARINDA SİVİLLERİ HEDEF ALDIĞINI GÖRÜYORUZ”

PKK terör örgütünün son saldırılarda sivil insanları hedef aldığını görüyoruz. Ayrılıkçı, toprak isteyen terör örgütleri ne zaman ki tabanlarının desteğini kaybederler o zaman şiddete başvururlar. Terör örgütü PKK da şu anda bunu yapıyor. Bu nedenle de sivilleri hedef almaktan geri durmuyor ama bu da onun sonunun geldiğini işareti.

“AYRILIKÇI TERÖR ÖRGÜTLERİ NE ZAMAN Kİ SİVİLLERE SALDIRIYORSA…”

PKK son saldırılarında bunun işaretini veriyor. Ankara Güvenpark’taki saldırıda tamamen sivil vatandaşlar hedef alınmıştı. Büyük tepkilerin gelmesinin ardından ne yaptıklarını anladıklarından dolayı şu anda güvenlik güçlerine saldırıyor gibi yapıp, vatandaşın hem canına hem de malına saldırıyorlar. Ayrılıkçı terör örgütleri ne zaman ki sivilleri saldırıyorsa o zaman bittiklerinin, sonunun geldiğinin de habercisidir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar