Bu olaydan ders alacağız

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Aladağ'da özel öğrenci yurdundaki yangına ilişkin, "Bu olaydan ders alacağız. Bir daha tekerrür etmemesi için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana'nın Aladağ ilçesinde yangın sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı özel öğrenci yurdunda incelemede bulundu.

Adana'da özel öğrenci yurdunda yangın: 12 kişi hayatını kaybetti

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Valilik'te gerekli açıklamayı yaptığını hatırlatan Yılmaz, "Biz bu olaydan ders çıkartacağız ki bir daha böyle bir acıyla karşılaşmayalım, evlatlarımızı kaybetmeyelim." ifadesini kullandı.

"OLUMSUZLUK DENETLEMEDE İFADE EDİLMELİ"

Bakan Yılmaz, bir gazetecinin "Yurt için son denetleme haziran ayında yapılmış, bu denetlemenin sonucu hakkında bir bilginiz var mı?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Doğrudur. Hiçbir olumsuzluk o denetlemede ifade edilmedi. Bir yıl önce genel denetleme var. Yılda iki sefer mülki idare amiri ile beraber denetleme yapılıyor. Orada bir sıkıntı yok. 6 ay önce de haziranda daha 6 ay da dolmadı, orada da bir sıkıntı yok."

"ÖĞRENCİLER BİZİM, ÜLKE BİZİM"

Yılmaz, savcıların olayla ilgili soruşturmayı yürüttüklerine dikkati çekerek, "Bu olaydan ders alacağız. Bir daha tekerrür etmemesi için ne ders gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa, onu yapmaya çalışacağız. Evlatlar bizim, öğrenciler bizim, ülke bizim. Ülkemizin geleceği onlar." diye konuştu.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Necati Kurmel kız ve erkek öğrenci yurtlarında incelemede bulunan Bakan Yılmaz, yangında yaşamını yitiren öğrencilerin eğitim gördüğü Sinanpaşa Ortaokulu'nu ziyaret etti.

İsmet Yılmaz, okulun bahçesine yurt yapımı için bir süre önce temeli kazılan alanı inceledi.

Yorumlar