Bu hafta vizyona giren filmler (5.1.2019)

Yeni yıl yeni heyecan! Bu hafta dopdolu geçecek. İşte 4 Ocak 2019'da vizyona giren filmler...

Yeni yılın vizyondaki ilk filmleri karşınızda! Bu hafta Dram ve Animasyon yoğunluklu geçeceğe benziyor. Üstelik uzun zamandır çoğu kitlenin beklediği Araf 2 korku filmi vizyonda. Cannas Film Festivali'nde ödüllere layık görülen iki film bu hafta bizlere eşlik edecek. Çok önemli bir planınız olmadığı sürece bu haftaki filmleri kaçırmamanız tavsiyemizdir. İki yerli, altı yabancı olmak üzere toplamda sekiz yeni film seyircinin karşısına çıkacak.

Araf 2 - 4 Ocak 2019

Yönetmen: Biray Dalkıran
Senaryo: Biray Dalkıran
Kategori: Korku
Oyuncular: Emre Kızılırmak, Cevahir Turan, Kaan Songün, Recep Aktuğ, Şahin Sekman, Fatih Dağıdır, Reyhan İlhan, Caner Gezen

Normalde eski adıyla "Araf 2: Cin Bebek Doğuyor" filmi "Araf 2" olarak karşımıza çıkacak. 2006 yılında ilk filmi çıkan Araf'ın devam niteliğindeki yapımı. Yönetmenliği ve senaristliğini Biray Dalkıran üstleniyor.

İlişkilerini evlilikle noktalayan Kübra ve Ahmet çifti, bir gün mutluluklarını sonlandıracak olaylara göğüs germek zorunda kalırlar. Doktoru, Kübra'ya sara teşhisini koyarken; mahallenin güvenilir imamı Kübra'ya cinlerin musallat olduğunu öne sürer. Ahmet ani gelişen bu olaylara anlam veremez ve mantıklı açıklamaların yollarını arar. Olaylar silsilesinin baş göstermesi, Kübra'nın babaannesinin ölmesi, kilitli bir dolapta yok edilemeyen bir muskanın bulunması her şeyi kanıtlayacak niteliktedir. Kübra, günden güne kötüleşir ve ne yapacağını bilmez. Burun buruna geldiği cin en gaddar cin kabilesi olan Cühenna Kabilesi'nin Padişahı'dır.

Maşa ile Koca Ayı: Yepyeni Maceralar (Masha i Medved 3)  - 4 Ocak 2019

Yönetmen: Oleg Kuzovkov
Kategori: Animasyon, Aile

Rus yapımı Maşa ile Koca Ayı'nın yönetmen koltuğuna Oleg Kuzovkov oturuyor. Yeni serüvenler, Maşa adlı küçük bir kızın sirkten emekli olmuş Mişka ile naif hikayesi.

Süper Ayı (Super Bear) - 4 Ocak 2019

Yönetmen: Wang Qi
Senaryo: Ding Wei
Kategori: Animasyon

Geçen senenin en çok beklenilen Animasyon filmiydi fakat vizyon tarihi Ocak ayının 4'üne taşınmıştı. Çin'in animasyonlar konusunda ne kadar titiz davrandığını hepimiz biliyoruz. Wang Qi'nin yönetmenliğini yaptığı senaryonun ise Ding Wei'nin kaleminden çıkan Süper Ayı: Baba ayı Dash'in, hayvan tüccarları tarafından alıkonulan oğlu Zack'i kurtarma macerasını anlatıyor.

Bekarlığa Feda - 4 Ocak 2019

Yönetmen: Ali Doğançay, Cem Sürücü
Senaryo: Ali Doğançay
Kategori: Komedi, Gençlik
Oyuncular: Ali Burak Ceylan, Volkan Cal, Yağmur Ün, Mahmut Gökgöz, Melis Tüzüngüç, Nurseli İdiz, Gürkan Deniz Akhanlı

Bekarlığa Feda, kızını canından çok seven bir babanın, kızının evlenmesini engellemesiyle ilgili çalışmalarını konu alıyor.

Çağlar, Mete, Burak ayrılmaz üçlüdür. Burak birkaç yıl önce evliliğe adım atmıştır. Şimdiki sıra Çağlar'dadır. Çağlar Gamze'yi tanımlanamayacak şekilde sevmektedir. Fakat Gamze'nin babası Timur Bey, Çağlar'ı hiçbir şekilde kızına layık görmez. Timur Bey kızı ile Çağlar'ın arasını bozmak için büyük efor sarfetse bile başarılı olamamıştır. Ancak son kozunu daha oynamamıştır...

Yangın Yeri (Wildlife)  - 4 Ocak 2019

Yönetmen: Paul Dano
Senaryo: Paul Dano, Zoe Kazan
Kategori: Dram
Oyuncular: Jake Gyllenhall, Carey Mulligan, Ed Oxenbould, Bill Camp, Zoe Margaret Colletti

Amerika'nın bağımsız sinemasının bağrından kopup Türkiye'ye gelen dram filmli. Richard Ford'un aynı ismi taşıyan romanından Paul Dano ve Zoe Kazan tarafından beyazperdeye uyarlanmıştır. 1960'ların başında ABD, Montana'ya taşındıktan sonra babasının işsiz kalmasının ardından ailenin büyük bir yıkıma uğramasına şahit olan Brinson'un acı hikâyesini anlatıyor.

Kimsesiz Çocuk Remi (Rémi sans famille)  - 4 Ocak 2019

Yönetmen: Antoine Blossier
Kategori: Aile, Dram
Oyuncular: Virginie Ledoyen, Ludivine Sagnier, Nicholas Rowe, Daniel Auteuil, Maleaume Paugin, Jonathan Zaccai, Jacques Perrin

Hecter Malot'un aynı isimli kitabından Antoine Blossier tarafından izleyiciyle buluşturuldu. Kimsesiz Çocuk filmi, daha bebekken terk edilen Remi'nin etrafında dönüyor. Remi henüz bebekken, köylü bir kadın tarafından terkedilmiş şekilde bulunur. Köylü kadının içinde yer alan sevgi dolu kalp, Remi'yi yalnız başına bırakmaya el vermez ve olaylar buna göre şekillenir...

Kız (Girl)  - 4 Ocak 2019

Yönetmen: Lukas Dhont
Senaryo: Dram
Kategori: Dram
Oyuncular: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart, Tijmen Govaerts

Bu yıl Cannes'ın En İyi İlk Filmi seçilen Kız filminin yönetmenliğini sinema sektörüne yeni atılan Lukas Dhont devralıyor. Profesyonel bir balerin olmanın yollarını arayan 15 yaşındaki trans birey Lara'nın hikâyesine şahitlik edeceğiz. Yönetmen Dhont film ile alâkalı, "böyle büyük bir cesaret ökyüsü, benim ilk filmimin konusu olmalı" dedi.

3 Hayat - Se rokh (3 Faces)  - 4 Ocak 2019

Yönetmen: Jafar Panahi
Senaryo: Jafar Panahi, Nader Saeivar
Kategori: Dram
Oyuncular: Behnaz Jafari, Jafar Panahi, Marziyeh Rezaei

2018 Cannes Film Festivali'nin gözdelerinden birisi olan 3 Hayat, En İyi Senaryo Ödülü'ne layık görüldü. Jafar Panahi'nin son filmi 3 Hayat, diğer iki kişiyle çıkılan yolculuğu konu alıyor.

Yorumlar