Bu Beşiktaş şampiyonu da geçti!

Ligde topladığı 14 puanla Milli Takım arasına 2. sırada giren Beşiktaş'ta ortaya çıkan istatistikler dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezon ligde daha istikrarlı bir kadroyla yoluna devam eden siyah beyazlılarda bu sezonsa değişiklikler gözden kaçmadı.

Geçtiğimiz sezon 6 hafta sonunda toplamda 16 farklı isim kullanan Şenol Güneş, bu sezon ise 22 futbolcu kullanarak, geniş kadronun rahatlığını yaşadı. Puan olarak da geçtiğimiz sezonun üstüne çıkan Beşiktaş'ta istenilen performans yakalanmış durumda. Takımda en çok forma giyen isimler Tosic-Marcelo ikilisi olurken, bu oyuncuların performansı beklenenden iyi oldu. Özellikle Tosic'in ortaya koyduğu performans taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanırken, başarılı oyuncu her maç sahada olarak bunun karşılığını aldı.

TAKIMIN GOLCÜSÜ CENK TOSUN 

Tosic-Marcelo'nun ardından Atiba, Quaresma ve Cenk Tosun, en çok süre alan isimler olurken, sakatlık sorunları yaşamasına rağmen Oğuzhan Özyakup bu isimleri takip etti. Mario Gomez'in gidişinin ardından siyah beyazlıların golcüsünün kim olacağı merak konusu olurken, Aboubakar kiralanmasına rağmen Cenk Tosun, bu takımın golcüsü benim mesajını verdi. Şuana kadar 5 gol 2 asistlik bir performans sergileyen Cenk, Milli Takımımızın da 1. santraforu konumunda.

YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİ

Cenk'in ardından Oğuzhan ve Olcay 2'şer golle takıma katkı yaparken, takıma kiralık olarak katılan bir diğer isim olan Talisca da 2 gol 1 asistlik bir performans sergiledi. Hem Spor Toto Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde şuana kadar yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, Milli Takımlar arasını en iyi şekilde değerlendirip, Milli takımlarda olan oyuncularının sakatlık yaşamadan dönmesini bekleyecek.

Beşiktaş, pazar günü Medipol Başakşehir takımı ile Vodafone Arena'da saat 16.00'da bir hazırlık maçı yapacak. Şenol Güneş, fazla forma şansı bulamayan oyuncuların hem maç performansını yükseltmek hem de son durumlarını görme imkanı bulacak.

Yorumlar