Bozdağ'dan 'Adli Yıl Açılışı' tepkisi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adli Yıl Açılış Töreni'nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilmesini eleştirenlere yanıt verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adli Yıl Açılış Töreni'nin Beştepe'de yapılmasını eleştirenlere yanıt verdi. Törenin ATO'da yapılması durumunda yargı bağımsızlığına ve tarafsızlığına zarar vermediğini ancak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılırsa zarar vereceği yönündeki görüşleri anlamakta zorlandığını ifade eden Bozdağ, "Bu, şekilciliktir, ideolojik bir yaklaşımdır. Bizim artık şekilcilikten bu işi çıkarmamız lazım. Dayatmalara karşı durmamız lazım." dedi.

ALA'NIN İSTİFASI

Bakan Bozdağ, katıldığı televizyon programında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifasını değerlendiren Bozdağ, Ala'nın görevi süresince çok zor dönemlerde büyük başarılar sağladığını ve özveriyle çalıştığını söyledi.

ADLİ YIL AÇILIŞI

Adli Yıl Açılışı'nın nerede olacağına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında özel bir görüşme olduğunu dile getiren Bozdağ, şunları söyledi:

Barolar Birliği yönetiminden biri, 'Rixos'ta yapılacak.' dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız da 'Oraya neden para veriyorlar. Burada devletin yeri var, Millet Kongre ve Kültür Merkezi var, çok da güzel.' dedi. 'Burada yapılsa ne olur?' dedi. Herkes, 'Çok iyi olur.' dedi. Orada kimse karşı bir fikir söylemedi. O da vardı orada, hepsi. Beraberdik orada. Hiç kimse bir şey demedi. Orada konuşuldu bu, ondan sonra da öyle kaldı. Cumhurbaşkanı da böyle söyledi.

Ondan sonra böyle bir yer değişikliği söz konusu oldu. Yani kimsede bir hesap falan yok. Yani 'Şöyle yapalım, böyle yapalım', tamamen spontane gelişen bir durum.

BAKAN BOZDAĞ'DAN 'ŞEKİLCİLİK' ELEŞTİRİSİ

Bakan Bozdağ, Adli Yıl Açılış Töreni'nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bağlı Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılmasına ilişkin eleştirileri eleştirdi. Adalet Bakanı Bozdağ, "Ben şunu anlamakta zorlanıyorum, biz ATO'da yaparsak yargı bağımsız ve tarafsızdır, yok, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılırsa yargı tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybeder. Bu, şekilciliktir, ideolojik bir yaklaşımdır. Bizim artık şekilcilikten bu işi çıkarmamız lazım. Dayatmalara karşı durmamız lazım. Yargı bağımsızlığı ne ise onun gereğini hep birlikte yapalım. Şurada toplandın, yargı bağımsızlığını kaybetti. Şununla 'Merhaba' dedin, yargı bağımsızlığını kaybetti. Cumhurbaşkanı'nı seyret, yargı bağımsızlığını kaybetti ama Cumhurbaşkanı’na sen sövdün, sen bağımsız ve tarafsızsın. Bu, ideolojidir, başka bir şey değildir. Bu, hukukun üstünlüğü değil, ideolojinin hukukun üstüne çıkarılmasıdır." şeklinde konuştu.

Yorumlar