DAEŞ'le çıkan çatışmada yaralanan 3 Suriyeli hayatını kaybetti

Suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sırasında yaralandıktan sonra tedavi için Kilis'e getirilen 3 Suriyeli hayatını kaybetti.

Suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sırasında yaralandıktan sonra tedavi için Kilis'e getirilen 3 Suriyeli hayatını kaybetti.

3 SURİYELİ HAYATINI KAYBETTİ

Suriye'nin Çobanbey ilçesi kırsalında, terör örgütü DAEŞ mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan ve Kilis'te tedavi altına alınan 20 Suriyeliden 3'ü hayatını kaybetti, 1'i ise Gaziantep'e sevk edildi.

Bölgede ÖSO ve DAEŞ arasında çıkan çatışmada yaralanan bir kişi daha tedavi için Kilis'e getirildi. 

Sabah saatlerinden itibaren Kilis Devlet Hastanesine 20 ÖSO mensubu getirilmiş 4'ü Gaziantep'teki hastanelere sevk edilmişti.

CERABLUS'UN DAEŞ'TEN KURTARILMASINDAN SONRA CEPHE HATLARINA TAKVİYE YAPILMIŞTI

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Cerablus'un güney ve batıdaki cephe hattına doğru takviye yapmaya başladı.

Cerablus'un terör örgütü DAEŞ'in elinden kurtarılmasının ardından ÖSO, güney ve batıdaki cephe hattına doğru takviye yapmaya başladı.

HEDEF CERABLUS'UN GÜNEYİ VE BATISINDAKİ TERÖR ÖRGÜTLERİ 

Cerablus dışında bazı yerlerde tespiti yapılan mayınların da imha edileceğini söyleyen Hamza Grubu Komutanı Abdulnasır Celal, belli sayıda muhalif askerin ilçede kalacağını ve buradaki güvenliği sağlamayı sürdüreceğini belirtti. Hedeflerinin Cerablus'un güneyi ve batısındaki terör örgütleri olduğunu kaydeden Celal, belli bir harekat planı kapsamında cephe hattını takviye ettiklerini bildirdi.

ÖSO HAKİMİYET ALANINI GENİŞLETİYOR

Suriye'deki terör örgütlerine karşı mücadele eden ÖSO güçleri ele geçirdikleri Çobanbey ve çevresindeki köylerde kontrolü tamamen ele aldı.

Sınırın Türkiye tarafından da görülen bazı evlerin çatılarına, ÖSO bayrağı asıldığı görüldü.

Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye tarafındaki sınır güvenliğini arttırdı. Sınırda devriye gezen askere araçların gün boyu hareket halinde olduğu görüldü.

Suriye tarafında ise ÖSO askerleri araçlara monteli doçkalarla devriye gezdiği gözlendi.

Yorumlar