BMW yeni X serilerini görücüye sundu

BMW M serisi ikinci nesil X5M ve X6M ile güncelleniyor.

Önceki jenerasyonundan daha kuvvetli olacak X5M ve X6M modelleri LA Auto Show'da podyuma çıkacak.

M serisi denildiğinde akla gelen ilk kavram performanstır. M seri yeni crossoverlar 4.4 litrelik V8 motora sahip olan eski versiyonlarından %4 daha kuvvetli, %10 daha yüksek torklu ve %20 den fazla tasarruflu. 6000-6500 devir aralığında 547 beygirden 567 beygire yükseltilen motor sayesinde tork 680 Nm den 750Nm'ye çekilmiş. Bu değerler ile Yeni X5M ve X6M BMW'nin en kuvvetli 4x4 SUV modelleri olacak.

BMW bu yeni SUV'larında daha öncekilerde kullandığı 6 ileri otomatik şanzımanı 8 ileri M Steptronic şanzımanla değiştiriyor. Ön ve arka akslar arasında tork dağılımını eşitleyen ve tamamen ayarlanabilir elektronik kontrollü xDrive sistemi gerektiğinde torku tamamen arka tekerleklere aktarabiliyor.

Önceki kasasına göre yarım saniye daha hızlı olan araçlar 0-100 arasını sadece 4.2 saniyede alıyor. Limitlenmiş maksimum hızları ise 250km/s. Avrupa kriterlerine uydurulmaya çalışılan emisyon değerleri sayesinde bu güce karşılık sadece 11.1lt/100km lik bir ortalama yakıt tüketimi söz konusu.

Arazi ve asfalt kullanımı arasındaki farklılığı sürücüye yansıtmamak adına BMW bu SUV araçlarına Dynamic Stability Control (DSC) özelliği ile çift kademeli ön amortisor ve otomatik yükseklik ayarlı havalı arka süspansiyon eklemiş. İki model de önceki kasasına göre hafifletilmiş ve 21"lik jantlar kullanılmış.

Sadece kullanılan devasa jantlar değil araların önündeki ızgaralar, ön tamponlar, aks aralıkları da genişletilmiş. X5M ve X6M bu daha yeni ve sportif görünümünü Long Beach Mavi Metalik ve Donnington Gri Metalik renklerle lanse edecek.

Yeni X5M ve X6M'in satışına Nisan 2015 te İngiltere'de başlanacak.


Yorumlar