'Blatter, tam bir Ahmet Çakar olmuş!'

Eski FIFA başkanı Sepp Blatter, "Avrupa kupalarında hileli kura topları kullanıldığını biliyorum" iddiasıyla gündeme oturdu.

Eski FIFA başkanı Sepp Blatter, Arjantin'de yayın yapan La Nacion gazetesine verdiği röportajda çarpıcı bir iddiada bulundu. Blatter, UEFA’nın kura çekimlerinde hile yaptığını iddia ederken, “Hile yapmak istiyorsanız, kura çekiminden kısa süre önce istediğiniz topları buzdolabına koymanız yeterli” dedi.

Blatter, bu itirafının ardından kendisinin böyle bir organizasyon içinde hiçbir zaman olmadığının altını çizerken, “Ben hiçbir zaman kura çekimlerinde yer almadım ama diğer başkanlar öyle değildi. Bahsettiğim hileyi hayata geçiren ekip de İtalya taraflarındandı” sözleriyle tartışmaya yeni bir boyut kattı. Blatter’in bu ifadesiyle halefi Gianni Infantino'yu hedef göstermiş olabileceği konuşuluyor.

Sepp Blatter, FIFA başkanlığı görevinden rüşvet iddialarıyla uzaklaştırılmıştı. Blatter, futboldan 6 yıl men cezası almıştı. Blatter’in görevinden ayrılmasının ardından dönemin UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, FIFA başkanlığı görevine gelmişti.

Eski FIFA başkanı Sepp Blatter’in ‘UEFA kuralarında hile var’ iddiasını AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Kemal Belgin, “Bulunduğu makamdan rüşvet aldığı için uzaklaştırılan, uzun yıllar ceza alan bir kişinin iddiasına itibar etmem. Görevinin başındayken çıkıp ‘UEFA’nın kura çekiminde hile yapılıyor. Toplar soğutulup istenilen kura çekiliyor’ deseydi ya, yani Blatter tam bir Ahmet Çakar olmuş!” dedi.

Spor yorumcusu Kemal Belgin, eski FIFA başkanı Sepp Blatter’in ‘UEFA kuralarında hile var’ iddiasını AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“BULUNDUĞU MAKAMDAN RÜŞVET ALDIĞI İÇİN UZAKLAŞTIRILAN BİRİNİN İDDİASINA İTİBAR ETMEM”

Bulunduğu makamdan rüşvet aldığı için uzaklaştırılan, uzun yıllar ceza alan bir kişinin iddiasına itibar etmem. Tabi bu iddialarla bizim ülkemizdeki televizyon yorumcuları ve köşe yazarları için yeni bir kriz doğar. Blatter, orada FIFA başkanıyken söyleyecekti bu iddiayı.

Spor yorumcusu Belgin,'UEFA'da kriz olmaz çünkü Blatter’in söyledikleri palavra' dedi.

“BLATTER, TAM BİR AHMET ÇAKAR OLMUŞ!”

Görevinin başındayken çıkıp ‘UEFA’nın kura çekiminde hile yapılıyor. Toplar soğutulup istenilen kura çekiliyor’ deseydi ya, yani Blatter tam bir Ahmet Çakar olmuş!

“BLATTER’İN SÖYLEDİKLERİ PALAVRA”

UEFA’da bu iddiaların üzerine yeni bir çalkantı, kriz veya görev değişimi olmaz çünkü Blatter’in söyledikleri palavra.

“FIFA BAŞKANIYKEN NEDEN AÇIKLAMADI?”

UEFA neden yeniden yapılsın, böyle bir şey yok ki! Madem kurada hile vardı, bu çok ciddi bir iddia, sen FIFA başkanıyken, dünya futbolunun başındaki adamken neden bunu açıklamıyorsun? Ceza aldıktan sonra konuşması, hiçbir anlam ifade etmiyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar