"Biz ağır yaralandık ama bu savaşı kazandık"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki tasfiyelerin, terörle mücadele konusunda bir zayıflığa neden olup olmayacağı tartışılıyor.

15 Temmuz darbe girişiminin kuşkusuz ki en çok zarar verdiği kurum TSK. Çok sayıda üst rütbeli paşanın, askerlerin darbe girişiminin içinde etkin bir şekilde yer alması ve tasfiyeler, ordu içinde güvenlik açığına neden olur mu endişelerini de beraberinde getirdi.

Özellikle Güneydoğu’da devam eden PKK ile mücadele ve IŞİD terörüne karşı operasyonlar konusunda da biz zafiyetin olup olmayacağı tartışılıyor.

AjansHaber’e bu konuyu değerlendiren terör uzmanı Abdullah Ağar, tugay komutanlarının gözaltına alınmasının bu konuda önemli olduğunu ancak bunun terörle mücadelede çok büyük sorunlara neden olmayacağını belirtti.

Darbe girişimiyle ilgili olarak, ağır yaralandığımızı ancak savaşı kazandığımızı söyleyen Ağar, görevlerinden alınan komutanların yerine gelecek olanların da liyakat ile bu görevi yapacaklarının altını çizdi.

Terör uzmanı Abdullah Ağar, şu değerlendirmelerde bulundu:

“GÜNEYDOĞU’DA TERÖRLE MÜCADELE VEREN TUGAYLARIN KOMUTANLARI GÖZALTINA ALINDI”

Darbe girişiminin ardından olumsuz bir etkisinin ortaya çıktığı doğru. Sonuçta bu darbe girişiminin genel ekseninin tugay komutanı seviyesinde olduğu gözüküyor. Güneydoğu’da terörle mücadele eden komutanların gözaltına alınmasıyla beraber, terörle mücadelenin zayıflayacağına dair cümleler sarf ediliyor. Ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum.

“PKK’NIN BU SÜREÇTEKİ EYLEMLERİ DE ORTAYA ÇIKACAKTIR”

Silahlı kuvvetlerdeki her personel, gözaltına alınan komutanların ardından yeni gelecek vatansever bir subay da liyakatla vasifesini devam ettirecektir. Bazı hassasiyetler ortaya çıkabilecektir ama onların da ortadan kaldırılması için devletimiz şu anda çalışıyor.  PKK’nın bu süreçte yapmaya çalıştığı eylemler de öne çıkacaktır.

“BİZ AĞIR YARALANDIK AMA BU SAVAŞI KAZANDIK”

Biz bu savaşı ağır yaralı olarak atlattık ve kazandık. Türkiye’de darbecilerin istedikleri olmadı. Biz, hem devlet hem millet hem de ordu olarak bu badireden güçlenmiş olarak çıkacağız. Çıkacağımıza inanıyorum. Bu bir iyi niyet cümlesinden ziyade bir zorunluluk. Biz bunu ortadan kaldırabilecek güce ve birliğe milletçe sahibiz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

 

Yorumlar